Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

3 επίμαχες ερωτήσεις προς το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» του γνωστού δασκάλου κ.Δημ.Νατσιού

 Αγαπητό makpress

Χριστός Ανέστη!

Διάβασα πρόσφατα άρθρο σας για την παρουσίαση της «ΝΙΚΗΣ»,  ενός νέου πολιτικού κόμματος, με ...κύρια προσωπικότητα της, τον γνωστό αγωνιστή ελληνορθοδόξων ιδανικών δάσκαλο Δημήτριο Νατσιό.

Μεταξύ μας, 
όλα όσα γράφουν για την δημοκρατία κλπ και για τις θέσεις του κόμματος, πιστεύω ελάχιστα θα επηρρεάσουν ψηφοφόρους.
Όσοι ψηφίσουν το κόμμα αυτό, θα το κάνουν επειδή απαρτίζεται από πρόσωπα γνωστά -τα περισσότερα- για την σχέση τους με την εκκλησία. Αυτό δίνει κάποια ελπίδα/εγγύηση για το ήθος τους στους ψηφοφόρους. Εξαγγελίες και προτάσεις και θέσεις βρίσκεις σε κάθε κόμμα. ΠΡοφανώς και διαφέρουν από κόμμα σε κόμμα, αλλά για τους ψηφοφόρους, όλα αυτά είναι απλά εξαγγελίες.

Περιηγήθηκα για ώρες στην ιστοσελίδα του κόμματος.
Ως ορθόδοξος Έλληνας κι εγώ, και πραγματικά με καλή πρόθεση,  θα τολμούσα, αφού κάνω 3 διαπιστώσεις, να υποβάλω 3 ερωτήματα  στον επικεφαλής του κόμματος αγαπητό δάσκαλο κ.Δημ.Νατσιό αλλά και στο ίδιο το κόμμα «ΝΙΚΗ» θεσμικά:


Διαπίστωση 1η:
Νομίζω είναι κοινή διαπίσωση ότι ο ορθόδοξος πιστός αισθάνεται προδομένος όχι μόνον από τα πολιτικά κόμματα-πρόσωπα,  αλλά και από τους Ιεράρχες του.
Πουθενά όμως στην ιστοσελίδα σας δεν είδα να τολμάτε να αναφερθείτε στην προδοσία της εκκλησιαστικής μας ηγεσίας. 

Ποιος δεν θυμάται τις αποφάσεις της ΔΙΣ (Διαρκούς Ιεράς Συνόδου) 
  • που απαγόρευσαν την δημόσια τέλεση Θείας Λειτουργίας (μόνον κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς) για κάποιο διάστημα, 
  • που απαγόρευσαν στους πιστούς να συμμετέχουν στην Ακολουθία της Αναστάσεως και στην αναστάσιμη Θεία Λειτουργία που ακολουθεί(Πάσχα 2020), Χριστούγεννα και Θεοφάνεια 2021  και 2022 
  • που εόρτασαν πέρσι «2ήμερον» Ανάσταση (τελετή στις 9 μμ αντί στις 12 μμ) αντί της «3ημέρου» αναστάσεως του Κυρίου που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεώς μας, στο γνωστό «Πιστεύω».
  • που επέβαλαν στους ιερούς μας ναούς αντισηπτικά, και χαρτοπετσέτες, και μασκοφορία, προσβάλοντας την ιερότητα των ιερών ναών, προσβάλοντας την προσκύνηση των Αγίων εικόνων μας και του Επιταφίου και του Εσταυρωμένου, που ακόμη και το αντίδωρο το έβγαλαν έξω από την εκκλησία, χωρίς να επιτρέπουν στους πιστούς να προσκυνήσουν το χέρι του ιερέως που τέλεσε την Θεία Λειτουργία κλπ κλπ.
(Τα παραπάνω αφορούν ορθοδόξους πιστούς. Όσοι τα βλέπουν από την σκοπιά ενός ορθολογιστή, προφανώς δεν τους αφορά το ερώτημά μου).


Ερώτημα 1ο:
Αν προεκλογικά,  δεν τολμάτε να απευθύνετε ευθύ κατηγορώ στους Ιεράρχες που πρόδωσαν την αποστολή τους,  πότε θα το κάνετε; 
Και γιατί να σας πιστέψουμε,  ότι θα τολμήσετε ποτέ να το κάνετε;
Γιατί δεν το κάνετε ήδη;
Δεν συμφωνείτε συνολικά στην διαπίστωση αυτή; 
Ή αποφεύγετε να το κάνετε για να μην πέσει γραμμή από τους Ιεράρχες (στους υφισταμένους τους ιερείς ή με δημόσιες δηλώσεις των ιεραρχών στους πιστούς) ώστε να μην σας ψηφίσουν;


Διαπίστωση 2η:
Από την ιστοσελίδα σας απουσιάζει η λέξη «Οικουμενισμός».

Μέσα στην εκκλησία τόσα χρόνια όλοι σας, 
πιστεύουμε είδατε επανειλημένα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να συμπροσεύχεται με τον Πάπα, ακόμη και μέσα στον ορθόδοξο ναό στο Φανάρι! και να τον αποκαλεί «αγιότατο επίσκοπο» (τον αιρετικό) και να τους ψάλλουν το «Πολυχρόνιο»
ενδεικτικά προκλητικά video : 

Δείτε επίσης ενδεικτικά εδώ:
τον τότε μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, 
νυν αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο,
να προσκυνάει το χέρι του αιρετικού Πάπα Ρώμης!!

Χαρακτηριστικά, όταν το στέλεχός σας κ.Ταμουρίδης, πριν κάποια χρόνια σε Θεσσαλική πόλη, ρωτήθηκε ποια είναι η θέση του για τον Οικουμενισμό, περιορίστηκε να απαντήσει, «τι είναι οικουμενισμός».
Και όταν του απάντησε ο ερωτών και ξεκίνησε να αναφέρει χαρακτηριστικά ονόματα γνωστών  οικουμενιστών ιεραρχών  τον διέκοψε λέγοντας «μη λες ονόματα».

Ερώτημα 2ο:
Σας ρωτάω λοιπόν ευθέως,
αφού έχετε τοποθετηθεί ως κόμμα για ένα σωρό ζητήματα υγείας, παιδείας, εθνικής άμυνας κλπ αλλά παραδόξως όχι για επίμαχα θέματα της ορθοδοξίας:
Καταγγέλετε δημόσια ως πολιτικό κόμμα 
τον «Οικουμενισμό» που έχει εισχωρήσει μέσα στην εκκλησία μας, 
και όσους τον πρεσβεύουν και τον επιβάλουν; 


Διαπίστωση  3η:
Επειδή οι Έλληνες πολίτες συχνά ακούνε υποσχέσεις προεκλογικά αλλά έχουν διαπιστώσει άλλα να υπόσχονται και άλλα να γίνονται εκ των υστέρων, 

Ερώτηση 3η:
τολμάτε να υπογράψουν-δεσμευτούν με κάποιο τρόπο δημόσια ΟΛΑ τα στελέχη σας και ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι βουλευτές σας ότι :
δεν πρόκειται να συμμετέχουν ή να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που θα συμμετέχει το κόμμα της ΝΔ;
'Η με πρόσχημα ότι πχ θα γίνει άλλη κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ή θα ξαναπάμε σε εκλογές κλπ, θα συμμετέχετε τελικά σε μια «συγκυβέρνηση»  (με το αζημείωτο φυσικά);
Ότι έκανε κι ο Π.Καμμένος και ένα σωρό άλλοι «ανεξάρτητοι»; 


Επαναλαμβάνω ότι τα ερωτήματά μου πηγάζουν από την ιδιότητά μου ως ορθόδοξος πιστός, όπως πιστεύω θα είναι και οι περισσότεροι ψηφοφόροι σας.

Πραγματικά αναμένω τις απαντήσει-δεσμεύσεις σας.

ένας τακτικός αναγνώστης του makpress

ΥΓ. Τα πραγματικά μου στοιχεία είναι στη διάθεση του makpress
Δηλώνω ακόμη ότι δεν ανήκω σε ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό κόμμα
και ότι σε περίπτωση που ικανοποιηθούν οι 3 προκλήσεις μου προτίθεμαι όχι απλά να ψηφίσω αλλά να στηρίξω όσο μπορώ την προσπάθειά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου