Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ζάεφ στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - "η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα που είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία"

 Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινάει την Πέμπτη στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, θα παραβρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, που διατηρεί ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την.... υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το 2019 και τις από κοινού βραβεύσεις από διάφορα ΝΑΤΟϊκά και νεοταξίτικα Ιδρύματα.

Μιλώντας λίγο πριν την έλευσή του στην Αθήνα, ο Ζάεφ μίλησε για την «Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνοντας πως «άξιζε» και πως μετέτρεψε «το πρόβλημα σε λύση. Την σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία».

Ο ίδιος εκτίμησε πως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, τονίζοντας πως: «η πρόοδος είναι εμφανής» και πως δεν υπάρχει καθυστέρηση ή οπισθοδρόμηση.

«Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη στους Δελφούς σε μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν φιλία και συνεργασία αντί για απομόνωση και σύγκρουση είναι πολύ περισσότεροι σε σε σύγκριση με αυτούς που δεν το επιθυμούν» τόνισε ο Ζάεφ.

Απαντώντας για το εάν είναι πετυχημένη η «Συμφωνία των Πρεσπών», ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας επεσήμανε: «Πριν από το 2018 ήμασταν γείτονες που δεν μιλούσε και δεν άκουγε ο ένας τον άλλον, με μία εχθρική στάση μεταξύ μας. Τώρα είμαστε γείτονες, μαζί στο ΝΑΤΟ, με υποστήριξη και συνεργασία πολύ περισσότερο από πριν. Και η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός πως είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου