Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Μας τα ‘παν κι’ άλλοι

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Στα ελάχιστα διαλείμματα της εμβριθούς ενημέρωσής μας για την προφυλακισμένη Ρούλα πληροφορούμεθα τα δρώμενα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλαίκσοις κατατρόπωσε τους αντιπάλους του με ένα 73,4% [ή μήπως 73,5%;] επί της προτάσεώς του να ...

εκλέγεται ο Πρόεδρος του κώματος από τη βάση και όχι από την Κεντρική Επιτροπή. Ευτυχώς, οι σύνεδροι κατενόησαν πλήρως  την προεδρική πρόταση και, έτσι, δεν χρειάστηκε να ξαναψηφίσουν, όπως συνέβη στο όχι μακρυνό παρελθόν που οι σύνεδροι κατεψήφισαν την προεδρική πρόταση, με αποτέλεσμα να τους πει ο Πρόεδρος, ότι δεν κατάλαβαν τί τους πρότεινε και πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία. Επαναληφθείσης της ψηφοφορίας η προεδρική πρόταση  υπερεψηφίσθη από τους νοήμονες συνέδρους.

https://www.lifo.gr/lifoland/mikropragmata/15-antidraseis-gia-den-xero-ehete-katalabei-ti-psifisate-alla-eiste-enantia

Εκ παραλλήλου προς το συνέδριο της αντιπολίτευσης και το Ρούλα σίριαλ αποτέλεσε είδηση και η επίσκεψη του Κούλη στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων,  όπου εκτίθεται και η συλλογή αρχαίων που είχαν δωρίσει στο κράτος οι γονείς του. Ναι. Κωνσταντίνος και Μαρίκα Μητσοτάκη είχαν αρχαιολογική συλλογή περιλαμβάνουσα  1062 ευρήματα. Πώς την απέκτησαν; Ουδείς ρεπόρτερ ερευνητής ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα. Αν είσαι άσημος πολίτης και σε βρουν με καμμία μικροσκοπική λήκυθο του 3ου π.Χ. αιώνα, σε μπουζουριάζουν πάραυτα.

Μοιραίως θυμήθηκα τον Μιχάλη Νηστικάκη. Της προσωπικής φρουράς του Κωνσταντίνου   Μητσοτάκη που ανήλθε μέχρι και στο αξίωμα του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κατηγορήθηκε, μεταξύ άλλων, για αρχαιοκαπηλία, προφυλακίσθηκε, αλλά τελικά … αθωώθηκε. Η Δικαιοσύνη επιτέλεσε το καθήκον της για μία ακόμη φορά. 

Ο μόνος που έγραψε κάτι για την περίφημη συλλογή είναι ο Βαξεβάνης.  

https://www.documentonews.gr/article/poy-vrike-tin-arxaiologiki-syllogi-i-oikogeneia-mitsotaki/

Αλλά αυτός δεν είναι αντικειμενικός καθότι εχθρευόμενος εξ από ανέκαθεν που λένε οι μορφωμένοι την Αγία Οικογένεια. Δεν είναι σαν τους συναδέλφους του που ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση Πισπιρίγκου, ώστε να μη μένουμε ανήμεροι που λένε οι μορφωμένοι.

Ας επανέλθω, όμως, στο συνέδριο. «Νέα Αρχή» και «Πολιτική Αλλαγή» τα συνθήματα.  Πόσες φορές δεν τα έχω ακούσει με διάφορες παραλλαγές. Πώς να βλέπουν, άραγε, οι νέοι αυτά τα συνθήματα; Αυτοί που δεν έχουν ζήσει την Αντρεϊκή Αλλαγή, τον Σημιτικό εκσυγχρονισμό και  την Καραμανλική επανίδρυση βιώνοντας μόνον την ασυναγώνιστη μνημονιακή μετα[πο]ρρύθμιση που αποτελεί απτό παράδειγμα του «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι’ όλα τα ίδια μένουν»; Φαντάζομαι, ότι δεν έχουν δώσει την παραμικρή σημασία στην αρχαιολογική συλλογή Μητσοτάκη.  

Σώτος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου