Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Τουρκία: Χαμός με δήλωση Έλληνα καθηγητή ότι η Ελλάδα θα χάσει τον πόλεμο με τους Τούρκους

Τουρκία: Έλληνας καθηγητής (της Παντείου φυσικά) έκανε χαμό, καθώς δήλωσε σε ζωντανή μετάδοση ότι η χώρα μας θα ηττηθεί στο υποθετικό σενάριο που ξεσπάσει πόλεμος. O λόγος για τον ...Δημήτρη Σταθακόπουλο, ο οποίος έγινε θέμα στα ΜΜΕ του γειτονικού κράτους.

Ακολουθεί αυτούσιο το απόσπασμα από την ιστοσελίδα haberler.com:

Ιστορική ομολογία ήρθε από Έλληνα καθηγητή, Οθωμανολόγο, ο οποίος σε ζωντανή μετάδοση έκανε αξιολογήσεις για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Έλληνας καθηγητής είπε: «Η Τουρκία έχει γίνει μια μεγάλη δύναμη τώρα. Όταν τελειώσει η αναταραχή στην Ουκρανία, η Τουρκία θα είναι πιο κερδισμένη από την Ελλάδα.

Η εμπιστοσύνη και των δύο χωρών (σ.σ. Ρωσία-Ουκρανία) στην Τουρκία και ο διαμεσολαβητικός ρόλος συνεχίζει να βρίσκεται στην παγκόσμια ατζέντα. Ο ρόλος της Τουρκίας την έχει κάνει πιο κυρίαρχη.

Διάβαζα σήμερα ένα ρεπορτάζ από τη Λιβύη. Η κυβέρνηση της Λιβύης λέει ότι η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη είναι νόμιμη. Με άλλα λόγια, η Τουρκία δεν έχει γίνει μόνο διεθνής παίκτης, αλλά και μεγάλη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλάει με τους μεγάλους του κόσμου, κάνει παζάρια και μάλιστα έρχεται ως εγγυητής. Όταν τελειώσει η αναταραχή στην Ουκρανία.

Φυσικά θα είναι χαμένη η χώρα μας, γιατί αν προσέξετε, η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα κυριαρχίας της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν είμαστε εμείς οι χαμένοι, εμείς θα είμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου