Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Άλλος για σκοτάδι κι’ άλλος για Ντουμπάι

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Μετά την κακοδαιμονία των Μνημονίων, η οποία συνεχίζεται και σήμερα με τον αδιάκοπο  δανεισμό, για την ικανοποίηση των αναγκών του παμφάγου Δημοσίου και του διεφθαρμένου πωλητικού συστήματος, ήλθε η πανδημία, για να υπογραμμίσει για πολλοστή φορά  τις εξωφρενικές ανισότητες  και...

τη διάκριση επωνύμων και ανωνύμων, ισχυρών και αδύναμων, ζάπλουτων και πενήτων.  

          Έτσι, λοιπόν, οι έχοντες ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και πάλι, για να προϋπαντήσουν τον νέο χρόνο στο Ντουμπάι, όπως και πέρυσι, όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί συναθροίσεων και εν γένει μέτρα αποτροπής τής εξάπλωσης του κορωναϊού.

      Κάποιος μη έχων άφησε σημείωμα παρακλητικό, να μην του κόψει το ρεύμα ο υπάλληλος ή εργολάβος της ΔΕΗ. Μαύρη Πρωτοχρονιά θα περάσει, αλλά όχι και στο σκοτάδι.

      Χιλιάδες άστεγοι ξεπαγιάζουν κοιμώμενοι στα πεζοδρόμια. Χιλιάδες συμπολίτες μας συρρέουν στα εκκλησιαστικά συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία.

        Τα ΜΜΕ πρόβαλαν και πάλι το πωλητικό προσωπικό δεχόμενο τα κάλαντα και τις ευχές διαφόρων συλλόγων εν είδει διαλείμματος από τις ασχήμιες των Στάθηδων. 

       Η κατάντια μας έφτασε μέχρι του σημείου ο απλός και εμβολιασμένος, αλλά μη έχων, κορωνοϊόπληκτος πολίτης να μη βρίσκει κλίνη σε ΜΕΘ, ενώ ο  αρνητής τού ιού, αλλά κορωνοϊόπληκτος, μητροπολίτης να βρίσκει αμέσως. Και μετά άρχισε η αντιπαράθεση ως προς το αν υπάρχουν ΜΕΘ για VIP ή όχι. Σιγά μη δεν υπάρχουν.

         Ας μην περιμένουμε, λοιπόν, να αλλάξει κάτι επί τα βελτίω και τούτο τον χρόνο. Ας ευχηθούμε απλώς να μην πούμε «κάθε πέρυσι και καλλίτερα». Κι’ όταν θα δούμε στο διαδίκτυο να προβάλλουν ναρκισσιστικά οι μούρες όσων θα έχουν διασκεδάσει στο Ντουμπάι, να ανακράξουμε «Άντε και σιχτίρ ζώα!».

        Ευτυχώς που ο υπουργός υγείας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη μαμά της κορασίδος που νοσηλεύθηκε, επειδή μαγαζάτορας-δοχείο νυκτός τής προσέφερε ποτό μπόμπα, και από σήμερα ο κατώτατος μισθός εκτοξεύεται από τα € 650 στα € 663. Προ πάντων, όμως, που στην αγορά τού τζόγου μπήκε νέος μεγάλος παίκτης!


Σώτος – τέκνον του διαβόλου, καθότι εμβολιασμένος, κατά Αμβρόσιον, τέως, ευτυχώς, μητροπολίτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου