Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Δώρα Αυγέρη: To «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη, αντί να φροντίζει τον κόσμο, συνομιλεί με τον υπόκοσμο!"

 «Με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας και ...η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλούμε το Σώμα να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ώστε η χώρα να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές.

Και αυτό γιατί η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτή που προ πολλού ήρε την εμπιστοσύνη της στο παρασιτικό σύστημα Μητσοτάκη, που μόνο δεινά και δυστυχία  επιφυλάσσει στους πολλούς, προς όφελος των λίγων και της διαπλοκής.
Κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος δεν σας αντέχει, δεν αντέχει άλλο και θέλει να φύγετε.
Μα για να απεγκλωβιστεί από αυτή την εγκληματική πολιτική σας , όπως για παράδειγμα την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, που κάθε μέρα κοστίζει δεκάδες, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.
Κάθε μέρα, χάνεται, χάνουμε ένα Μάτι. Και έχετε το θράσος και να μιλάτε κιόλας! Και χθες είχαμε πάνω από 100 απώλειες ανθρωπίνων ζωών.
23.200 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους, αλλά ούτε δακρύζει το μάτι σας, ούτε ιδρώνει το αυτί σας!
 
Όπως δεν ίδρωσε το αυτί σας - κύριοι στα κυβερνητικά έδρανα που κάνετε ότι δεν ακούτε-  στις φωνές των γιατρών και των γονιών που σας καλούσαν να μην κλείσετε το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, με πρόσχημα την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο. Κι εσείς αντί να τους ακούσετε, τους απαντούσατε με τα ΜΑΤ.
Και τελικά, το παιδιατρικό νοσοκομείο τις μέρες της κακοκαιρίας από δήθεν εμβολιαστικό μετατράπηκε σε χιονοδρομικό κέντρο.
Δεν ίδρωσε το αυτί της κυβέρνησής σας και του υπουργού Υγείας ούτε με τις φωνές των ασθενών του νοσοκομείου «Σωτηρία» που έμειναν νηστικοί το βράδυ της Δευτέρας, καθώς λόγω πτώσης δέντρων είχε κοπεί η πρόσβαση στο μαγειρείο.
Ψιλά γράμματα για τον κύριο Πλεύρη που έλεγε με υπερηφάνεια ότι όλα ήταν υπό έλεγχο, ενώ ήταν αδύνατη η πρόσβαση  σε είκοσι νοσοκομεία της πρωτεύουσας! Όπως δεν ήταν δυνατή η διακομιδή, σε νοσοκομεία με διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, ασθενών που ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Όπως ήταν εκτός νεκροθαλάμων δεκάδες νεκροί, γιατί τα γραφεία τελετών δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα αποκλεισμένα νοσοκομεία.
Βέβαια, αν σε κάτι ιδρώνει το αυτί σας, είναι να μην χαλάσει η εικόνα σας. Αλλά κι αυτή τη φορά, όπως και με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, δεν καταφέρατε να κρυφτείτε.
Με έγγραφό του το ΕΚΑΒ ζητούσε την προσοχή για τις περιπτώσεις που μπορούν να απασχολήσουν την δημοσιότητα. Ιδού και το σχετικό έγγραφο, το οποίο καταθέτω στα πρακτικά, που επιβεβαιώνει και το μπάχαλο και την πρεμούρα σας, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, να μην μάθει και να μην δει ο κόσμος τα χάλια σας!
Η χώρα παραλύει από την ανυπαρξία της κυβέρνησης και η κυβέρνηση ασχολείται με τους όρους προβολής της και απεργάζεται σχέδια. Όπως αυτό για τη συρρίκνωση και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων στην περιφέρεια.
 
Ανευθυνότητα, αναλγησία, υποκρισία, κρίση μεγαλείου.
 
Σε άλλη μία κακοσκηνοθετημένη παράσταση,  λίγο πριν εξαφανισθεί, ο  πρωθυπουργός επισκέφθηκε αστέγους. Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, διευθύντρια οφθαλμολογικής κλινικής δημόσιου νοσοκομείου, του «Αγία Όλγα», ελεγχόταν πειθαρχικά γιατί χειρούργησε άστεγο παρακάμπτοντας γραφειοκρατικά προσκόμματα που της έθετε ο γαλάζιος σας διοικητής.
Βλέπετε, είχε δώσει τον όρκο στον Ιπποκράτη, κι όχι τον όρκο στο επιτελικό κράτος!
 
Με όρους θεσμικής εκτροπής, η κυβέρνησή σας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπαθεί να συγκαλύψει και να θάψει εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου, όπως για παράδειγμα, το σκάνδαλο Novartis. Καθιστώντας έγκλημα την ερευνητική δημοσιογραφία, διώκοντας δημοσιογράφους, όπως τη Γιάννα Παπαδάκου και τον Κώστα Βαξεβάνη, διώκοντας δικαστές και όλους όσους ερευνούν και αποκαλύπτουν οικονομικά σκάνδαλα και τις ευθύνες επίορκων υπουργών και πολιτικών.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει, επιβάλλεται να φύγει, ώστε ο ελληνικός λαός να απεγκλωβιστεί από αυτήν την παρακρατική συνθήκη, όπου ο υπόκοσμος έχει το θράσος να μπουκάρει σε υπουργικό γραφείο, να εκβιάζει υπουργούς, υπουργό, και να απειλεί με μπράβους. Όπως απειλήθηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ,  ο κύριος Βρούτσης, από τους μπράβους του υπόδικου Φουρθιώτη. Αυτού του άλλοτε αγαπητού σας παιδιού, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, που το προστάτευαν 14 αστυνομικοί και μπόλικα περιπολικά της αστυνομίας, και ακόμη δεν μας έχετε απαντήσει γιατί.  Εκτός κι αν, τις απαντήσεις θα τις πάρουμε από τα sms που κομμάτι- κομμάτι αποκαλύπτει ο Φουρθιώτης, όπως και τις σχέσεις του με το Μαξίμου και δη με τον υπουργό Επικρατείας, τον κύριο Γεραπετρίτη. «Με το σεις και με το σας» τα μηνύματα, αγιογραφίες τα τηλεοπτικά αφιερώματα στον υπουργό από τον Φουρθιώτη, που τώρα τον απαξιώνετε και κάνετε ότι δεν τον γνωρίζετε.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και δη από τον υπουργό Επικρατείας να δώσει απαντήσεις. Όσο κι αν απέφυγε να τις δώσει κατά το προηγούμενο διάστημα, να είναι σίγουρος ότι δεν θα τις αποφύγει κατά τη συζήτηση της πρόταση μομφής που αφορά στο σύνολο της κυβέρνησης και φυσικά και στο πρόσωπό του.
Αυτό το κράτος παρακμής και σήψης έστησε αυτός ο πρωθυπουργός.
Κι έβαλε εξ’ αρχής τη φράση «επιτελικό κράτος»- ο νονός μάλιστα που έδωσε το όνομα είναι ο κ. Γεραπετρίτης- αυτό το όνομα έβαλε ως ταμπέλα σε κάθε οργανωμένη απόπειρα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, σε κάθε τρόπο κατασπατάλησης δημοσίων πόρων, σε κάθε σχέδιο δίωξης πολιτικών και ιδεολογικών αντιπάλων, σε κάθε κίνηση αμφισβήτησης του δημοκρατικού κεκτημένου, σε κάθε προσπάθεια να ξαναγραφτεί η νεότερη ιστορία μας όπως θα την ήθελαν όσοι την χρεοκόπησαν.
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
Ο ελληνικός λαός απαιτεί να φύγετε, κι αυτός είναι που στην ουσία αίρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας. Αυτός απαιτεί να φύγετε και να προσφύγετε σε εκλογές γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Ο ελληνικός λαός θα ξαναγράψει μια νέα αρχή για τη δημοκρατία και την πρόοδο.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου