Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Αγγλία: "Ο εμβολιασμός των νεότερων δεν χρειάζεται, όντως παραμένει χάσιμο χρόνου.."

 Είναι «χάσιμο χρόνου» να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τους ανθρώπους κατά του covid 19 δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Ομάδας Εργασίας Εμβολίων Clive Dix.
Ο Dr Κλάιβ Ντιξ, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο βοηθώντας τις φαρμακευτικές εταιρείες να.... δημιουργήσουν τα εμβόλια για τον COVID-19 , είπε στο ραδιόφωνο LBC στις 16 Ιανουαρίου 2022:

«Η παραλλαγή Omicron είναι ένας σχετικά ήπιος ιός.
Και το να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε ανθρώπους και να σκεφτόμαστε να το κάνουμε ξανά για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό είναι, κατά την άποψή μου, τώρα χάσιμο χρόνου».
Πρέπει να εστιάσουμε στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, όπως τα άτομα άνω των 60 ετών, το 2% των οποίων παραμένουν ανεμβολίαστα.
Ο εμβολιασμός των νεότερων δεν χρειάζεται, όντως παραμένει χάσιμο χρόνου.

“We’ve seen that because we’ve seen these huge, huge levels of infection but what they (boosters) do do, and it’s absolutely clear, they stop people getting seriously ill and dying. 85% of the people who get seriously and dying are the vulnerable and the elderly, so they’re the ones we should focus on.”

Πρότεινε ότι πρέπει να διεξαχθεί μια «μελέτη ανοσολογικής κατάστασης» για να «καταλάβουμε ακριβώς πού βρίσκεται η ανοσία όλων», ώστε «μέχρι τον επόμενο χειμώνα, να έχουμε πραγματικά μια πολιτική εμβολιασμού που να είναι εστιασμένη, χρησιμοποιώντας τα σωστά εμβόλια την κατάλληλη στιγμή για τους σωστούς ανθρώπους.

Ο Dr Κλάιβ Ντιξ είπε πρόσφατα στην Observer ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά του COVID-19 θα πρέπει να τελειώσει και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επικεντρωθεί στη διαχείρισή του ως ενδημική ασθένεια όπως η γρίπη.

«Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε τις ασθένειες, όχι την εξάπλωση του ιού», είπε.

«Έτσι, ο μελλοντικός στόχος είναι η διακοπή της εξέλιξης της σοβαρής νόσου στις ευάλωτες ομάδες».
Ο Sir Patrick Vallance, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι δεν είναι «μακροπρόθεσμη άποψη» της κυβέρνησης να χορηγεί σε όλους ένα αναμνηστικό εμβόλιο κάθε λίγους μήνες.

Ο καθηγητής Andrew Pollard, διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης και πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της κυβέρνησης (JCVI), δήλωσε στην Telegraph ότι «δεν είναι βιώσιμο ή οικονομικά προσιτό» να «εμβολιάζεται ο πλανήτης κάθε τέσσερις έως έξι μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου