Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Πόσο πχιο κανονική σαπίλα πχια!!!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Κάπου είχα αποθηκεύσει απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου στην υπόθεση Τσαλκιτζής κατά Ελλάδος

https://www.nbonline.gr/journals/6/volumes/1083/issues/1694/lemmas/4913367

Έπεσα πάνω της τυχαίως, επειδή εκ παραδρομής ήταν αποθηκευμένη σε φάκελο πελάτη.

Εν έτει 1997, λοιπόν, ο εργολάβος Τσαλκιτζής είχε αναλάβει την ανέγερση οικοδομής σε οικόπεδο ιδιώτη στην Κηφισιά. Ξαφνικά διετάχθη από την Πολεοδομία ή διακοπή των εργασιών. Διεμαρτυρήθη εις τα Αρχίδια [=μικρές Αρχές], οι οποίες τον παρέπεμψαν στην Αρχή, ήτοι στον δήμαρχο Κηφισιάς Κωνσταντίνο Τασούλα, ναι τον νυν Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος τού ζήτησε μπαχτσίσι για να επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών. Ο Τσαλκιτζής ηρνήθη και  υπέβαλε μήνυση στον λαδιάρη δήμαρχο, η οποία μήνυση διεβιβάσθη από την Εισαγγελία στη Βουλή, επειδή στο μεταξύ ο λαός είχε στείλει τον Τασούλα στη Βουλή. Η Βουλή δεν ήρε την ασυλία του βουλευτή, ώστε αυτός να δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη, οπότε ο Τσαλκιτζής προσέφυγε στο Δικαστήριο του Στρασβούργου και δικαιώθηκε. Αλλά ο Τασούλας δεν έπαθε και τίποτε. Εκπροσωπεί επαξίως τον λαό, όπως και τόσοι άλλοι.

Οι δημοσκοπήσεις, λέει, δείχνουν μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται για την πολλοστή Αλλαγή και πάνω τούρλα,  μερικοί υποπτεύονται Οικουμενική μάσα, μπαρδόν κυβέρνηση, η πανδημία θερίζει και οι αντιεμβολιαστές αποθρασύνονται, για άγνωστους προς το παρόν λόγους η ΠτΔ Κατερίνα η Μικρή επισκέπτεται το αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα, ενώ δεν έχουν κυκλοφορήσει φήμες περί επσκέψεώς της στο Α΄ Νεκροταφείο,  ο κακομαθημένος φιλάνθρωπος Τζόκοβιτς μας έπρηξε τα μέζεα με την ανηθικότητά του, η εγκληματικότητα στα ουράνια με άρρενα ανθρωποειδή να δολοφονούν ή βιάζουν ή κακοποιούν  γυναίκες, ενώ συμμορίες ανήλικων γόνων πανάξιων γονέων ληστεύουν και ξυλοφορτώνουν συνομηλίκους, οι influencers και performers πρώτη είδηση να μας δείξουν το υπερπολυτελές σπίτι τους και τον προηγούμενο γκόμενο ή γκόμενα κ.λπ., ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ καταλαμβάνεται να μοιράζει ναρκωτικά σε μειράκια για να τον πηδάνε, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί, ο ΦΠΑ εξετάζεται, αν θα μειωθεί, αλλά μπορεί και να μη μειωθεί, η πανδημία δείχνει σημάδια ύφεσης, αλλά μπορεί και να θεριέψει, οι εμβολιασμένοι κατά του κορωναϊού δεν πεθαίνουν, αλλά δεν αποκλείεται και να πεθάνουν, ενώ οι ανεμβολίαστοι πεθαίνουν, αλλά μπορεί και να μην πεθάνουν, το εξωτερικό δημόσιο χρέος αγγίζει τα € 350 δισ., αλλά ο υπερδανεισμός συνεχίζεται αμείωτος, αρθρογράφοι έχουν αναλάβει να μας δείξουν τί θα είχαμε πάθει, αν είχαμε  επιστρέψει στη δραχμή το 2015, η κυβέρνηση πανηγυρίζει  που η Αλεξανδρούπολη αποτελεί τη νέα Σούδα, ενώ ο Πούτιν δεν το βλέπει αυτό με καλό μάτι και οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει διεκδικώντας το μισό Αιγαίο. 

Σήμερα αρχίζει η επιβολή προστίμου € 100/μήνα σε κάθε ανεμβολίαστο ηλικίας άνω των 60 ετών. Άρα, το Δημόσιο θα εισπράττει € 32 εκ./μήνα από τους 320.000 ανεμβολίαστους της κατηγορίας αυτής, με τα οποία, δεν λέει, ότι θα διαθέτει δωρεάν rapid test. Πάντως, διερωτώμαι, γιατί χρειάζονται τα rapid test, αφού καταξιωμένοι λοιμωξιολόγοι τινές έχουν δηλώσει, ότι αν χώσεις τον στυλεό βαθιά στη μύτη σου, το self test ισοδυναμεί με rapid test.

Η τιμή του ηλεκτρικού αυξήθηκε μόνον 40%, ενώ του φυσικού αερίου 140%. Και τούτο επειδή, προφανώς, τα κεφάλαια που άντλησε η ΔΕΗ με την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους € 9,3 δισ. σε ΑΠΕ έως το 2026 καθιστώντας τη ΔΕΗ ηγέτιδα δύναμη σε ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη, αφού με τις επενδύσεις αυτές θα ισχυροποιήσει τη θέση της ως σημαντική περιφερειακή ενεργειακή εταιρεία και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη … γεωπολιτική ισχύ της χώρας.

Και όλα αυτά τα κάνουν οι Τ[α]σούλες [πληθυντικός του ο Τ(α)σούλας και η Τ(α)σούλα].

Ας διαβάσουμε, όμως, ένα διαφωτιστικό άρθρο του Μάκη Ανδρονόπουλου

https://slpress.gr/ethnika/ennea-endeixeis-oti-methodeyoyn-quot-megalo-symvivasmo-quot-me-tin-toyrkia/

που τελειώνει ως εξής:

«Κατά διαβολική σύμπτωση, τώρα που βιώνουμε την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Μελέτης Μελετόπουλος σε άρθρο του μας θύμισε ότι «κορυφαίοι ιστορικοί (Μαρκεζίνης, Ψυρούκης, Σακελλαρόπουλος, αλλά και ξένοι) έχουν επισημάνει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση ως μοχλός εκβιασμού του Κεμάλ, προκειμένου αυτός να αφήσει εκτός των ορίων του υπό διαμόρφωσιν τουρκικού κράτους την πετρελαιοφόρο περιοχή της Μοσσούλης, που διεκδικούσαν οι Σύμμαχοι», ασχέτως εάν η εκστρατεία ήταν μονόδρομος και ο Βενιζέλος ρεαλιστής.»

   Έτσι να εξηγείται, άραγε, η αναβάθμιση της ΔΕΗ σε … περιφερειακή ενεργειακή δύναμη;

Λέτε να μας σώσουν οι Τασούλες; Αν όχι αυτοί/ές σίγουρα η ανεξάρτητη από τον Τασούλα Δικαιοσύνη.

https://www.capital.gr/epikairotita/3200461/giati-paraitountai-oi-eisaggeleis-stin-ellada

Ευτυχώς που ασκήθηκε δίωξη κατά Βαξεβάνη για δυσφήμιση των  πωλητικών και διάφορα κακουργήματα. Μπορεί να μη μου είναι συμπαθής ο εν λόγω εξ αιτίας της μονομέρειάς του, αλλά αυτή η δίωξη αποδεικνύει, ότι δεν έχουμε ούτε ελευθεροτυπία*. Προ πάντων, όταν γνωρίζουμε, ότι το προαναφερθέν δικαστήριο του Στρασβούργου έχει επανειλημμένως αποφανθεί ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να ασκεί κριτική ακόμη και με ακραίες εκφράσεις, όταν αναφέρεται σε δημόσια πρόσωπα, όπως είναι κατ’ εξοχήν οι Τασούλες, ή αποκαλύπτει τις υπόγειες αδιάκριτες συνευρέσεις των τριών διακριτών [λέμε και καμμιά μ… να περνάει η ώρα] εξουσιών.

Σώτος

*Αποκαλυπτικό το χθεσινό Documento, το οποίο θα πρέπει δυστυχώς να διαβάζω στο εξής ανελλιπώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου