Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Βόρεια Μακεδονία, Βόρεια Κύπρος, πετρέλαιο

 Του Ιωάννη Νασιούλα

Οι οικονομικές πρόνοιες της κατάπτυστης Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ εκχωρούν στους Σκοπιανούς και... τρίτα μέρη δικαιώματα στις ελληνικές κυριαρχικές ζώνες και στα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, για τα οποία έχει λόγο το κατοχικό Υπερταμείο.

Η κόπια του μαχαιρώματος της Μακεδονίας στην Κύπρο θα γεννήσει μια βραχύβια Κυπριακή Συν-Ομοσπονδία, συντιθέμενη από Βόρεια και Νότια Κύπρο. Μετά τις τρεις μέρες ζωής της, θα διαλυθεί εις τις εξ ων συνετέθει κρατικές οντότητες. Έτσι, θα ζήσουμε με την επίσημη διαίρεση της ελληνικής νήσου σε δύο κράτη.

Η Βόρεια Κύπρος θα προικισθεί με ιδιοκτησιακά δικαιώματα, ταυτόχρονα με την υπογραφή της τότε συμφωνίας "Αναστασιάδη-Ακιντζί", με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κάδρο, μπροστά τους Γερμανούς και πίσω-πίσω τους φίλους μας τους Αμερικανούς.

Με τις σημερινές μας εκτιμήσεις, η λογιστικοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις κυριαρχικές ζώνες Ελλάδος και Κύπρου υπερβαίνει το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ. Η διαίρεση του Αιγαίου στα δύο και η διαίρεση του συνεχούς μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου θα δώσει στους Τούρκους δικαιώματα εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στις ως τότε ελλαδικές και κυπριακές ζώνες που σήμερα εφάπτονται.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστούν δύο ακόμη συμφωνίες, δίπλα στην κατάπτυστη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ: η συμφωνία για την γέννηση της Βορείου Κύπρου και μια διμερής συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας που να εκχωρεί πρόσβαση των Τούρκων μεταξύ Κύπρου-Κρήτης στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θα είναι η συμφωνία που θα μαχαιρώσει το Καστελόριζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου