Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Κατ’ εικόνα και ομοίωσιν

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ο Ψωμιάδης, πρώην βουλευτής, πρώην Νομάρχης, πρώην Περιφερειάρχης, εσαεί κατάδικος …. νυν παίκτης στη ΦΑΡΜΑ.

Πέντε εκ των διεκδικητών τού θρόνου τού ΚΙΝ.ΑΛ. τηλεμαχέσαντο προχθές. Για μια Ελλάδα ισχυρή, την Ελλάδα του μέλλοντος, με...

εθνική ομοψυχία κ.λπ. Πόσες φορές δεν έχω ακούσει τέτοιες φτηνές μεγαλοστομίες. Σοσιαλδημοκρατία, προοδευτισμός, αλλαγή, εθνική ενότητα. Παρακολουθούσα το ντιμπέι [μεγάλε Αλέφαντε] στα διαφημιστικά διαλείμματα της σειράς «Άγριες Μέλισσες».  Αναρωτιόμουν, αν οι ίδιοι οι υποψήφιοι πιστεύουν αυτά που έλεγαν.  Την απάντηση μου έδωσε η ανακοίνωση της συμμετοχής τού Ψωμιάδη στη ΦΑΡΜΑ. Άντε και στο Bachelor. Του αυτού επιπέδου.

Παρακολουθώντας την εξαιρετική τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» καταλαβαίνεις, ότι πίσω από τις σύγχρονες τηλεμαχίες, τις ατακούλες στη Βουλή και όλη τη φτηνή πωλητική επικοινωνία κρύβεται ένα σαθρό κράτος, όπως ακριβώς στη δεκαετία του ΄50 και του ΄60, αλλά και στις επόμενες δεκαετίες. Όπως το έχτισαν βάζοντας το χεράκι τους και αυτοί που τώρα ευαγγελίζονται τη νέα αλλαγή.

Και μετά η μαγειρική τής Μαρίκας σε βιβλίο. Επανέκδοση μετά από 11 χρόνια και παρουσίαση ενώπιον όλης της καλής κοινωνίας στο μουσείο Μπενάκη. Αν δεν την έλεγαν Μαρίκα Μητσοτάκη, ουδείς θα ησχολείτο. Επειδή γνωρίζουμε, ότι το φαγητό κάθε μάνας είναι το καλλίτερο του κόσμου για τα παιδιά της. Αλλά, όταν  ο γιος της μαγείρισσας είναι πρωθυπουργός, δεν μπορούν τα ΜΜΕ να αντισταθούν. Θα τους κόψει ο υιός τη μάσα.

Και μετά ξαναμελαγχόλησα. Όταν θυμήθηκα πως ο Κούλης ανεκοίνωσε την αναβολή του συνεδρίου της ΝΔ δήθεν για να προστατεύσει τα μέλη της από την πανδημία, στην πραγματικότητα, όμως, επειδή την επομένη θα ανεκοίνωνε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τών διανυόντων το 60ό και πλέον έτος της ηλικίας τους, επ’ απειλή προστίμου € 100/μήνα. Προστίμου εισπραττομένου αυτομάτως με κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού τού ανεμβολίαστου. Η υποχρεωτικότητα με ενόχλησε, όχι ο τρόπος είσπραξης του προστίμου. Καθότι, όπως είχε δηλώσει ο τρισμέγιστος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γάκης, δεν πρόκειται για κατάσχεση λογαριασμού, αλλά για αφαίρεση χρημάτων.  Εφάμιλλος του Ψωμιάδη ο τεράστιος.

Κι’ αν κάποιος έχει μεταναστεύσει, άρα φέρεται ανεμβολίαστος, μολονότι ίσως και εμβολιασμένος στο εξωτερικό,  πώς θα του επιβληθεί το πρόστιμο δι’ αφαιρέσεως χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό του; Κι’ αν έχει νοσήσει; Θα πρέπει να εμβολιασθεί; Δεν διευκρίνισε ο Κούλης. Εν καιρώ. Βλέποντας και κάνοντας. Όπως πάντα. Ξέρει τί κάνει. Απευθύνεται σε όλους εμάς. Τους ομοίους του που τον ανεχόμαστε, όπως και τους προηγούμενους. Της επιλογής μας.   

Απορώ που δεν δόθηκε τέτοια δημοσιότητα στο βιβλίο της Μαργαρίτας  «΄Ερωτας και Εξουσία», όπου καταγράφονται οι εξωσυζυγικές σχέσεις του ζεύγους Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως επειδή δεν ήταν ο γιός της πρωθυπουργός, όταν κυκλοφόρησε το πόνημα. Ίσως επειδή ήταν εν ζωή η συγγραφεύς και το βιβλίο περιείχε  συνταγές για πιο πικάντικα ντολμαδάκια.   Ποιός ξέρει… 

Σώτος

Υ.Γ. Η Μαρίκα ήταν το στήριγμα του Κωνσταντίνου το τελικό συμπέρασμα. Ούτε ο Παντσαβόλτα; Ούτε …

  https://www.lifo.gr/culture/vivlio/petros-makris-staikos-o-emfylios-tora-xekina

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου