Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: εδώ τα καλά προγράμματα

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Θεσσαλονίκη: εδώ τα καλά προγράμματα

«Την επομένη των εκλογών καταργούμε τον νόμο για το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Στη θέση του οικοδομούμε το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Μακριά από τις ελίτ, τον κομματισμό, το ...

ρουσφέτι, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τη διαφθορά»

[Αλαίκσοις- 18.09.21 – Θεσσαλονίκη – ΔΕΘ – κάτι μου θυμίζε, κάτι μου θυμίζει. Ναι, ναι. 1] Με ένα νόμο και ένα άρθρο καταργούμε ΕΝΦΙΑ και Μνημόνια – ΔΕΘ 2014 και 2] γκοου μπακ μαντάμ Μέρκελ *]

           Κάθε χρόνο, λοιπόν, περιμένουμε τις εξαγγελίες τού πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και μετά από μερικές ημέρες την κατακεραύνωσή του από τον αρχηγό τής αξιωματικής αντιπωλίτευσης που παρουσιάζει το πρόγραμμα που αυτός θα εφαρμόσει, όταν θα έλθει στην εξουσία. Ας μην ξεχνάμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του Αλαίκσοις το 2014.  

       Μας ενημερώνουν τα ΜΜΕ και για τα εκθεσιακά περίπτερα διαφόρων Υπουργείων και άλλων κρατικών Υπηρεσιών, τα οποία επισκέπτονται διάφοροι πωλητικοί.

      Ας δούμε, όμως, ποίος ο σκοπός της ΔΕΘ σύμφωνα με τον νόμο 735/1977, ο οποίος τροποιήθηκε στη συνέχεια, αφήνοντας, όμως, τον σκοπό αναλλοίωτο:      

 

«Άρθρον 2

1. Σκοπός της ΔΕΘ Α.Ε., λειτουργούσης χάριν του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνας της ιδιωτικής οικονομίας είναι:

α) Η οργάνωσις και τέλεσις τόσον γενικών, όσον και ειδικών εκθέσεων επί διεθνούς επιπέδου.

β) Η προβολή της ελληνικής εν γένει παραγωγής.

γ) Η γνωριμία παραγωγών και καταναλωτών εις το εσωτερικόν και μετά του εξωτερικού.

δ) Η υποβοήθησις των Ελλήνων παραγωγών, βιοτεχνών και βιομηχάνων εις την προσπάθειαν αυτών την αποβλέπουσαν τόσον εις βελτίωσιν των όρων παραγωγής, προβολής ή διακινήσεως των προϊόντων των, όσον και εις την αύξησιν των πωλήσεων εν γένει και των εξαγωγών.

ε) Η ανάπτυξις και σύσφιξις των οικονομικών σχέσεων και φιλικών δεσμών μεταξύ των λαών.

στ) Η προβολή της τέχνης του κινηματογράφου και της βιομηχανίας αυτού.

ζ) Η ενίσχυσις και προβολή εκπολιτιστικών προσπαθειών της Χώρας.

η) Η προβολή του ελληνικού τουρισμού.

θ) Η προβολή των εκάστοτε επιτεύξεων της κρατικής δραστηριότητος.

ι) Πάσα ετέρα εκδήλωσις, ενέργεια ή προσπάθεια συναφής προς τους σκοπούς τούτους ή αναγκαία διά την επίτευξιν αυτών».

  

       Ουδείς με έχει ενημερώσει ποτέ ως προς την προσέλευση κόσμου που επισκέπτεται τα περίπτερα παραγωγών αγροτικών, βιοτεχνικών ή βιομηχανικων προϊόντων. Ή ως προς το αν κλείστηκαν συμφωνίες/παραγγελίες και ποίου ύψους για συγκεκριμένα προϊόντα με εγχώριους ή αλλοδαπούς πελάτες. Για το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων ή του Πυροσβεστικού Σώματος, όμως, ενημερώνομαι ανελλιπώς.  Άντε και για μερικές start ups που είναι και πολύ της μόδας.

   Τελικά έχουμε ξεφύγει και σ’ αυτόν τον τομέα. Πώς το είχε πει μια ψυχή; «Αν θέλεις να ξεφτιλίσεις κάτι, φέρ’ το στην Ελλάδα».

    Και καπάκι πληροφορούμαι, ότι η ΝΔ κατόρθωσε να εκλέξει μόνον ένα μέλος στο νεοεκλεγέν ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Τα υπόλοιπα 14 μέλη πρόσκεινται προφανώς στις προοδευτικές δυνάμεις. Χαρές και πανηγύρια από τα προοδευτικά [λέμε και καμμιά μ..] κώματα. 

    Από τότε που οι πωλητικές παρατάξεις εισχώρησαν στα  συνδικαλιστικά όργανα, ακόμη και επιστημονικών κλάδων, δεν είδαμε προκοπή. Πάρτε για παράδειγμα τον ΔΣΑ. Δικηγόροι παραβιάζουν κατάφωρα και επί εικοσιτετραώρου βάσεως τον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δικηγορικής Δεοντολογίας περιφερόμενοι στα κανάλια, όπου αναλύουν υποθέσεις που χειρίζονται, αλλά καμμία πειθαρχική διαδικασία δεν κινείται. Επειδή πλησιάζουν εκλογές άραγε; Και γι’ αυτό.    

      Όσο για τους δικαστές και εισαγγελείς θα θυμίσω τον Εφέτη Σαλάτα, ο οποίος  - εισηγητής ων - μειοψήφισε με στέρεη και αδιάσειστη νομική επιχειρηματολογία στο παραπεμπτικό για τη ΧΑ βούλευμα. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο «Μα εσείς, ένας αριστερός, μειοψηφίσατε;»,  απήντησε «Αριστερός μεν, δικαστής δε».

     Θα θυμίσω και μία δικαστίνα που ήταν αντίθετη με την απεργία που κήρυξαν οι δικαστές [αποχή την ονόμασαν, για να μην παραβιάσουν δήθεν το Σύνταγμα] λόγω μείωσης των αποδοχών τους ένεκα Μνημονίων. Τελείωνε η Κυρία Μαρία Χαρσιτζόγλου την επιστολή της ως εξής: «Καλύτερα φτωχοί δικαστές, παρά καθόλου».   

https://www.ribandsea.com/articles/4380-peri-dikaiosynis-kai-pali.html

      Γι’ αυτό μια ζωή βαυκαλίζομαι επιμένοντας πως υπάρχει ελπίδα. Διότι υπάρχουν άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι σε εκατομμύρια οσφυοκαμπτών. Αδιόρθωτος ων ελπίζω πως θα πολλαπλασιασθούν. 

 

Σώτος - χαμουτζής

 

*Για να μη νομίζει κανείς πως είμαι εμπαθής, παραθέτω την άποψη του σύντροφου Μπαλτά που πριν 5 ακριβώς χρόνια εξηγούσε τις παλινωδίες του κυβερνώντος τότε κώματός του.

Υπουργός Πολιτισμού Μπαλτάς: Αναγκαστικός συμβιβασμός το Ελληνικό – Ήττα για σοσιαλισμό

Ο υπουργός έκανε λόγο για «υποχρεωτικό συμβιβασμό στον δημοκρατικό δρόμο του σοσιαλισμού» και ισχυρίστηκε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να κάνει πίσω στο θέμα «λόγω των συσχετισμών», αλλά πως αυτό δεν σημαίνει «ότι κάνουμε πίσω στις θέσεις μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται “δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού” και στο περιεχόμενό του έχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες. Είναι σταθερές οι αξίες μας σε αυτό το δρόμο. Άρα όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν. Λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε, να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Όποιος κατάλαβε κάτι, παρακαλείται να με φωτίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου