Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ειδήσεις εις άπταιστον ελληνικήν

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

      Κάθε 28 του Οκτώμβρη, λοιπόν, γιορτάζουμε εξ’ απανέκαθεν την κατατρόπωση των Ιταλών εισβολέων. Συνήθως περί τις είκοσι ένα χιλιάδες άνδρες, γυναίκαι και παιδιά κατακλύζουν τα πεζοδρόμια, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση ανεξαρτήτου καιρού. Ελαχιστότατοι είναι αυτοί που την παρακολουθούν εκ του μακρόθεν μέσω τηλεοπτικών δεκτών.    

     Με βάσει στοιχεία που διέρρευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να ..

επικοινωνήσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας δεν θα διστάσει να αμυνθεί της κυριαρχίας της.  Όσο για την οικονομία ανέφερε, ότι πλησιάζουμε σε περίοδο παχέων αγελάδων, ενώ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας με την ελπίδαν, ότι οι σχέσεις μας με την γείτονα θα βελτιωθούν.

      Επ’ αφορμή εκπομπή για τη φερόμενη ως δράστιδα Βιβή που εκλήθη σε απολογία, ο συνήγορός της κ. Παρλαπίπας προέβη στην πρωτότυπη δήλωση, ότι η εντολίδα του είναι αθώα, και κατήγγειλε πως  ο ανακριτής δεν του επέτρεψε πρόσβαση σε όλη τη δικογραφία, με αποτέλεσμα να είναι ανήμερος για πολλές πτυχές της υπόθεσης, η σημαντικότητα των οποίων μπορεί να είναι καταλυτική.

     Η δράστις, ιερόδουλη στο επάγγελμα, δήλωσε πως ψάχνουν βελόνες στ’ άχυρα, ενώ ο συνήγορος της οικογένειας τού θύματος διέψευσε τον ισχυρισμό, ότι το θύμα εμφανίσθηκε από το πουθενά, με αποτέλεσμα να  αιφνιδιασθεί η Βιβή που ήταν μόνη της στη μέση του πουθενά. Και οι δύο πλευρές υπεραμύνονται τις θέσεις τους με σφοδρότητα.

       Την επομένη ο ανακριτής έδωσε προθεσμία λέγοντας  στη Βιβή «Πάρτε τον χρόνο σας, να ετοιμάσετε την απολογία σας».

      Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι τα μέτρα που πήρε ήταν καταδικασμένα να μη δουλέψουν και ότι εκείνη εξελίσσει ένα παλαιότερα δοκιμασμένο σύστημα αντιμετώπισης κρίσεων, το οποίο είναι πολύ καλλιτερότερο από το κυβερνητικό.

      Στο ραδιόφωνο διαφημίζονται νέες τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες  διαπραγματεύονται ζητήματα της καθημερινότητας.

      Ερωτηθείς ο πάτερ, γιατί δεν επιτρέπει στους εκκλησιαζόμενους να φορούν μάσκες, απήντησεν, ότι τους φυλάει η πίστη τους, ενώ η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε πως η μη ανησυχητική κατάσταση στα σχολεία λόγω πανδημίας δεν τους εφησυχάζει.

Σώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου