Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Τη Ρωμηοσύνη να την κλαις

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

          Που λες Μίκη, επειδή ξέρω πως με διαβάζεις και δεν έχω ανάγκη να επισκεφθώ τον τάφο σου, όπου να είμαστε οι δυο μας μόνοι για να σου πω κάποιο μυστικό, δες τί έγινε τις μέρες τούτες. Ξέρω πως...

βλέπεις τα πάντα από ΄κει ψηλά, αλλά άσε με να σου τα διηγηθώ, όπως τα ένοιωσα εγώ γήινα.

       Σε είχαν χιλιογραμμένο στη ζωή σου, κομμούνι σε ανέβαζαν, παλιοκομμούνι σε κατέβαζαν κ.λπ., αλλά τώρα έγινες οικουμενικός, τεράστιος, πελώριος, αθάνατος κ.λπ.. Όλοι ανεγνώρισαν το έργο σου και διαγκωνίζονται πολλές μούρες ποιά θα πρωτοβγεί στο γυαλί να δηλώσει πόσο καλά σε ήξερε και πόσο κολλητοί ήσασταν.  Μαζεύτηκαν, λοιπόν, εκατοντάδες νοματαίων έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για τον τελευταίο αποχαιρετισμό [τελετή το ονόμασαν, αλλά για νεκρώσιμο ακολουθία το έκοψα]. Μεταξύ αυτών και γκρουπούσκουλα ανεγκέφαλων που βρήκαν την ευκαιρία να αμαυρώσουν το κατευόδιο γιουχάροντας τον πορδυπουργό προσερχόμενο για να σε τιμήσει.

       Μετά ο Κούλης την άραξε εντός του ναού αναπαυτικά ως εις καφενέ. Έτσι του έμαθαν ο μπαμπάς του και η μαμά του, έτσι συμπεριφέρεται. Σου απέδωσε τιμήν δεόντως.

       Χθες, όμως, άκουγα τον κ. Ψαριανό, σύμβουλο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πικραμμένου, να μας λέει από τηλεοράσεως πόσο καλά σε  γνώριζε, πόσες φορές μίλησε μαζί σου, ότι σε γνώριζε και ο γιός του, ότι γνωρίζει πολύ καλά και τη γραμματέα σου κ.λπ. κ.λπ. Κολλητός σου και αυτός εν ολίγοις.

        Ναι ρε Μίκη. Ο Ψαριανός που έγραψε το εξής εκπληκτικό στιχούργημα, το οποίο μελοποίησε ο Τζίμης Πανούσης.       

 

Εκλογές, κόμματα

 με φρου – φρου κι αρώματα

 Διαδηλώσεις, κόμματα

μ’ ανοιγμένα στόματα.

Ψηφοδέλτια σταύρωνα

κι όλη νύχτα καύλωνα

Στις βουλής τα έδρανα,

αχ κι εγώ να έκλανα.

Δεν μπορώ άλλο Θανάση

στα 25 έχω γεράσει

δεν μπορώ άλλο Θανάση

κάνε στάση.

 

      Τελικά ο Ψαριανός πραγματοποίησε το όνειρό του και έκλασε επανειλημμένως στη Βουλή.  Αλλά δεν το μπόρεσα το θράσος ενός ανθρώπου να μιλάει για σένα, ενώ είναι αυτός που είχε τη φοβερή ποιητική έμπνευση να μας ενημερώσει πως καύλωνε όλη νύχτα σταυρώνοντας ψηφοδέλτια και πόσο ήθελε να βρίσκεται στη Βουλή και να κλάνει στα βουλευτικά έδρανα. 

      Ξέρω πως ήσουν πολύ καταδεκτικός για όλους. Αλλά και πως ήσουν τόσο έξυπνος, ώστε να καταλαβαίνεις, αν ο συνομιλητής σου είναι μαλάκας ή όχι. Δεν θέλω να μου πεις τώρα κάτι. Αν έλθει ο Ψαριανός στο μνήμα σου να σου μιλήσει μόνος καταμόνος, θέλω να με ενημερώσεις. Πρέπει να έχει να σου πει κάτι πολύ σημαντικό. Εντάξει;

     Και καλά το είπε ο Ελύτης «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Τώρα το είδες και συ. Πάάάρα πολλή δουλειά.

Σώτος  

Υ.Γ. Τα υπόλοιπα τα έγραψε ο Βασίλης Προκοπίδης

http://makpress.blogspot.com/2021/09/blog-post_1.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου