Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Μπίσεσβαρ - ΑΕΚ 2-0

 Το πρώτο ντέρμπι της φετινής περιόδου βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ ή μάλλον τον Μπίσεσβαρ, που ήταν ...άλλη κλάση, που επικράτησε της ΑΕΚ στην Τούμπα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής κι έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό, που... είχε περάσει νωρίτερα «επαγγελματικά» από την Τρίπολη, να μείνει μόνος στην κορυφή.

Με κορυφαίο τον Μπίσεσβαρ, για τον οποίο οι παίκτες της Ένωσης δεν βρήκαν «φάρμακο», η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι της κι επιβλήθηκε των «κιτρινόμαυρων» με 2-0, μένοντας αήττητη για έκτο συνεχή αγώνα στο ντέρμπι των «Δικέφαλων» και συνολικά όγδοη.

Ο Ολλανδός ήταν το «α» και το «ω» στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, καθώς έδωσε το προβάδισμα σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα (42΄), ενώ ήταν ο ίδιος που πήρε το πέναλτι από τον Μισελέν στο 77΄ κι έδωσε την ευκαιρία στον Κούρτιτς να διασφαλίσει τη νίκη από τα 11 βήματα στο 79΄, με την ομάδα του να «σκαρφαλώνει» στη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με εφεδρικούς κεντρικούς αμυντικούς λόγω της απουσίας των Ίνγκασον - Κρέσπο αλλά και του Βαρέλα, που τελευταία στιγμή αντικαταστάθηκε από τον Μιχάι, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στο πλάι του Μιχαηλίδη.

Στο 22΄ ο Μπίσεσβαρ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς, αλλά πρώτα ο βοηθός και στη συνέχεια το VAR επιβεβαίωσαν το οφ σάιντ στη φάση. Στο 28΄ κεφαλιά του Αραούχο μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Πασχαλάκης και στο επόμενο λεπτό σουτ του Αουγκούστο έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς.

Στο 42΄ το σκορ στην Τούμπα άνοιξε: από πάσα του Κούρτιτς ο Μπίσεσβαρ με ελιγμό στην περιοχή βρήκε χώρο και χρόνο, καθώς ουδείς πήγε πάνω του και με συρτό γωνιακό σουτ αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς.

Το γκολ απελευθέρωσε τους γηπεδούχους, που ως τη λήξη του ημιχρόνου είχαν μια μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν, όταν στο 45΄+1 ο Αουγκούστο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Με το 1-0 να παραμένει η ΑΕΚ άρχισε να έχει αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά μετά την είσοδο των Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ. Στο 68΄ από λάθος του Σίντκλεϊ η Ένωση έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τους Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ, αλλά ο Πασχαλάκης αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 77΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Μπίσεσβαρ που ανατράπηκε από τον Μισελέν, το εκτέλεσε ο Κούρτιτς στο 79΄ και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, αν και τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά αν στο 83΄ ο Ανσαριφάρντ δεν περιόριζε το οπτικό πεδίο του Πασχαλάκη στο γκολ που πέτυχε ο Μοχαμαντί στο 83΄ και ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου