Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αντετονκούμπο Έλληνας. Ο Στυλιανίδης;

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Πολύς θόρυβος με την υπουργοποίηση του εκ Κύπρου ορμώμενου Στυλιανίδη. Διερωτήθηκαν αρκετά ΜΜΕ, αν δεν υπήρχε κάποιος Έλληνας για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Μάλλον...

Ελλαδίτης ήθελαν να πουν, αλλά κάτι έπρεπε να γράψουν. Θυμήθηκαν και ότι ο Στυλιανίδης είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Α[υ]νάν. Ξέχασαν να γράψουν, ότι στο θέμα αυτό ο Στυλιανίδης ήταν συνοδοιπόρος του  Κούλη και της Ντόρας.

Ο Αντετονκούμπο, λοιπόν, που έχει τιμήσει όσο ελάχιστοι τα ελληνικά χρώματα, είναι Έλληνας, αν και εκ Νιγηρίας καταγόμενος, αλλά ο Στυλιανίδης δεν είναι Έλληνας, αν και εκ Κύπρου καταγόμενος. Και τότε γιατί λέμε και γράφουμε «οι Κύπριοι αδελφοί μας»;

Διάβασα, μάλιστα στο ιστολόγιο «Αρκάδες εσμέν», ότι ο Μακάριος είχε πει

«Οι Έλληνες της Κύπρου συγγενεύουσιν εξ' αίματος μετά των Αρκάδων. Οι Κύπριοι είμεθα υπερήφανοι δια τους τοιούτους προγόνους μας».

[αχ αυτοι οι μορφωμένοι που επιμένουν να βάζουν απόστροφο στο «εξ»]

Στον Χρήστο Στυλιανίδη, λοιπόν, αποδόθηκε πριν ορκισθεί η ελληνική ιθαγένεια, ώστε να πληρούται η συνταγματική επιταγή, ότι για να γίνει  κάποιος μέλος της κυβέρνησης πρέπει να είναι έλληνας πολίτης [άρθρα 82§2, 55§1]. 

Απλώς και αυτή η ενασχόληση των ΜΜΕ με την ελληνικότητα του Στυλιανίδη δείχνει πως πάρα πολλοί ασχολούνται με τα ασήμαντα, άνευ ουσίας και δημιουργούν θέματα εκ του μη όντος. Αντί να εστιάσουν στο έργο του Στυλιανίδη ως Επιτρόπου της ΕΕ, προβάλλουν τη δήθεν μη ελληνικότητά του. Προ πάντων δε αντί να σκούζουν καθημερινά καυτηριάζοντας με στεντόρεια φωνή ή  δηλητηριώδη γραφή το νέο εθνικό σπορ «πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού», στο οποίο επιδίδονται ουκ ολίγοι «Έλληνες», όχι σαν τον μη Έλληνα Στυλιανίδη, που αρνούνται να εμβολιασθούν, για να αποτρέψουν την αλλαγή του DNA τους. Θέλουν το ελληνικό DNA της κομπίνας, της μαγκιάς και του εξυπνακισμού να παραμείνει  αναλλοίωτο, ώστε να το μεταδώσουν αλώβητο στους απογόνους τους.

Δεν είδα ούτε άκουσα κάποιο σχόλιο από τους Ελληνάρες για την «τιμητική» πολιτογράφηση, τρεις μέρες μετά, και μελών τής οικογενείας Αντετονκούμπο.

 


Ούτε κατάλαβα γιατί πανηγυρίζουν που πουλήθηκε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε ιδιώτες και δη μη Έλληνες. Καθώς και για ανάπτυξη 16% σε σύγκριση με την καθίζηση της οικονομίας το 2020 λόγω πανδημίας. Και βέβαια αρνούμαι να καταλάβω γιατί δεν ασχολούνται με τη συνεχή αύξηση του δημόσιου χρέους που βρίσκεται στο 236% του ΑΕΠ έχοντας ξεκινήσει προ δεκαετίας με 115% που μας έβαλε στα Μνημόνια. Μιλάμε για διπλασιασμό τής σχέσης χρέους-ΑΕΠ, αλλά οι ασχολούμενοι με την ελληνικότητα Στυλιανίδη βαθμολογούν την κυβέρνηση με άριστα στην οικονομική πωλητική.   

Σώτος  

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου