Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αντιρρησίες συνείδησης : Δικαιούνται μισθό 223,53 ευρώ το μήνα

ΘΕΜΑ MAKPRESS
 Το Γ.Ε.ΕΘ.Α. με έγγραφο της 29-9-2021, καλεί τους φορείς του δημοσίου τομέα να δηλώσουν τυχόν βούλησή τους να απασχολήσουν κατά το επόμενο έτος (2022) άτομα που δικαιούνται να εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία, καθώς και... τις ειδικότητες – αντικείμενα απασχόλησής τους. Συναφώς σας γνωρίζουμε τα εξής: Από τις διατάξεις των άρθρων 59 έως και 65 του ν.3421/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέπεται η δυνατότητα εκπλήρωσης εναλλακτικής υπηρεσίας από όσους αναγνωρίζονται ως αντιρρησίες συνείδησης, σύμφωνα με τις προυποθέσεις και τις διαδικασίες που καθορίζονται με το νόμο αυτό. 

Η εναλλακτική υπηρεσία εκπληρώνεται σε υπηρεσίες φορέων του δημόσιου τομέα, η διάρκειά της κυμαίνεται από πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) μήνες και συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε περιοχές εκτός της περιφέρειας κατοικίας των ενδιαφερομένων. Όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία δικαιούνται τροφή και στέγη από το φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, τους καταβάλλει, ως αντίτιμο, χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, στέγαση, ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 223,53 ευρώ μηνιαίως.


Γιατί να πας φαντάρος; Πες είμαι "αντιρρησίας συνείδησης", θα σε διορίσουν σε μια δημόσια υπηρεσία,, φυσικά και δεν θα κάνεις τίποτε (άλλωστε η υπηρεσία κλείνει στις 3 το μεσημέρι) και θα παίρνεις και 223 ευρώ ! Είναι μετά να θέλεις να συνεχίσεις αυτή τη γλυκιά ζωή στο δημόσιο, με λεφτά των κορόιδων ;

Το μόνο που δεν μας είπαν οι κυβερνώντες, είναι πόσοι είναι κάθε χρόνο οι λουφαδόροι συνείδησης...

makpress







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου