Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το νέο κόλπο των απατεώνων που "παίζει" αυτές τις μέρες στη Μακεδονία

Από δύο δήμους ταυτόχρονα, λάβαμε σήμερα ανακοινώσεις, για μια νέα μέθοδο εξαπάτησης.

Ο Δήμος Κιλκίς, μας ενημερώνει:

 Η πανδημία και η οικονομική στενότητα, οδηγούν τους απατεώνες, σε νέα ευφάνταστα κόλπα, για να αρπάξουν ό,τι μπορούν από τα θύματα τους. 

Αναλυτικά:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-2-2021

Προσοχή σε κρούσματα τηλεφωνικής εξαπάτησης

Με αφορμή νέο κρούσμα τηλεφωνικής εξαπάτησης επαγγελματιών της πόλης του Κιλκίς όπου επιτήδειοι χρησιμοποίησαν ψευδώς το όνομα Αντιδημάρχου για να προχωρήσουν σε παραγγελίες προϊόντων που είχαν ως στόχο την τραπεζική συναλλαγή και την οικονομική ζημία των επαγγελματιών ο Δήμος καλεί τους πολίτες και τους επαγγελματίες να μην παρασύρονται από τέτοια περιστατικά και να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς.

Η τακτική των άγνωστων δραστών είναι να τηλεφωνούν σε επαγγελματίες και προσποιούμενοι ότι είναι αιρετοί να προχωρούν σε παραγγελίες ειδών αποστέλλοντας πλαστό αντίγραφο καταθετηρίου χρημάτων με ποσό πολύ μεγαλύτερο του κόστους της παραγγελίας και στη συνέχεια να ζητούν από τους επαγγελματίες την επιστροφή της διαφοράς.



και από το Δήμο Ν.Προποντίδας (Μουδανιά) :
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-2-2021

Ενημερωθήκαμε από δημότη ότι άγνωστοι προσήλθαν στην οικία του και επικαλούμενοι ονόματα αντιδημάρχων τον ενημέρωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν απολύμανση για τον κορωνοϊό.
Του ζήτησαν μάλιστα να βάλει όλα τα χρήματα του σε μία σακούλα, για να μην καταστραφούν. Ο Δήμος δεν έχει καμία ανάμειξη και παρακαλείσθε να ενημερώσετε, όσους μπορείτε, ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης. Έχουν ήδη ενημερωθεί και οι αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου