Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πέθανε ο εφοριακός, που είχε πληγωθεί από την επίθεση μανιακού στην εφορία Κοζάνης

Υστερα από πολύμηνη μάχη με τα βαρύτατα τραύματά του, ο 56χρονος εφοριακός που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην πρωτοφανή επίθεση με.... τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, πέθανε και σκόρπισε τη θλίψη σε οικείους αλλά και συναδέλφους που βίωσαν τον εφιάλτη τον περασμένο Ιούλιο.

Ο 56χρονος εφοριακός Π.Ξ., είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση που είχε λάβει χώρα στις 16 Ιουλίου. Τους τελευταίους μήνες, ο άτυχος εφοριακός νοσηλευόταν σε νοσοκομειακό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, υπέκυψε στα τραύματά του, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr.


Το χρονικό της επίθεσης


Ο δράστης της επίθεσης, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.

Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μία τέταρτη υπάλληλος, στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι.


 Η σωτήρια επέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ

Ο 45χρονος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του χάρη στην επέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ, Ιωάννη Ποδιώτη που με αυτοθυσία βούτηξε και τον σταμάτησε. «Τον είδα να χτυπά με το τσεκούρι μία κοπέλα. Του όρμησα, τον έριξα κάτω, παλέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα, καταφέραμε να του πάρουμε το τσεκούρι και να τον ακινητοποιήσουμε. Φώναξα στη Μαρία να απομακρυνθεί. Το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό, παντού αίματα, φωνές από τον κόσμο και πανικός. Ήταν σαν θρίλερ», είχε πει ο ίδιος.

Ο δράστης δεν ανέφερε το παραμικρό για τις πράξεις του, ενώ την ίδια στάση κράτησε κατά την κράτηση του και στο αστυνομικό μέγαρο.


Ακόμα μία συγκλονιστική μαρτυρία


Ένα από τα θύματα της επίθεσης είχε περιγράψει το περιστατικό μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο.

Η κυρία Δώρα Π. θυμήθηκε στιγμή προς στιγμή την επίθεση που βίωσε ενώ εργαζόταν στο Τμήμα Εισοδήματος της ΔΟΥ Κοζάνης. Οπως είπε, είδε τον 45χρονο δράστη να μπαίνει αρχικά δήθεν αδιάφορα στο γραφείο της και στη συνέχεια να βγάζει το τσεκούρι από το σακίδιό του και να επιτίθεται με απίστευτη μανία στον Πέτρο, τον συνάδελφό της, στο διπλανό γραφείο.

«Γύρισα το κεφάλι και είδα ένα άγνωστο πρόσωπο. Υποψιάστηκα ότι ήταν κάποιος συγγενής του συναδέλφου. Έσκυψα στη δουλειά μου. Κάτι άκουσα και σήκωσα το κεφάλι, και είδα τον Πέτρο με σκισμένο το κεφάλι, δεν υποψιάστηκα ότι είχε τσεκούρι. Φώναξα ''Θεέ μου''! Γύρισε αυτός και είπε ''είμαι τρελός, άλλος έχει σειρά τώρα, δεύτερος''! Είπα από μέσα μου, αυτός σήμερα θα μας φάει όλους. Βγήκα από την πόρτα και εκεί με πρόλαβε και με χτύπησε από πίσω. Από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτε», διηγήθηκε.

Όπως αποκάλυψε, μήνες μετά και αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι της, θέλησε να δει το βίντεο για να θυμηθεί τι έκανε εκείνα τα δευτερόλεπτα του πόνου και του πανικού. «Θυμάμαι μόνο τη μυρωδιά του αίματος. Μόλις με χτύπησε έχασα τις αισθήσεις μου. Δεν θυμάμαι τίποτε από εκείνο το σημείο και μετά. Ούτε πώς με πήραν, ούτε πώς με πήγαν στο νοσοκομείο», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου