Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Δείτε την οικονομική κατάσταση όλων των βουλευτών με ένα κλικ !

Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το Vouliwatch έχει καταστατικό σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην πολιτική ζωή. Ως έγκυρο παρατηρητήριο, προάγει την.... ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και προκρίνει τη δημοκρατική συμμετοχή με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ως εκ τούτου, έγινε ο πρώτος και μοναδικός -έως σήμερα- οργανισμός που ασχολήθηκε ενεργά και με εκστρατείες ενημέρωσης και άσκησης πολιτικής πίεσης σχετικά με το νομικό πλαίσιο των Πόθεν Έσχες και της οικονομικής κατάστασης των πολιτικών κομμάτων.

Το Vouliwatch πήρε την πρωτοβουλία και πέτυχε να μεταγράψει και να ψηφιοποιήσει τα Πόθεν Έσχες των Βουλευτών, παρουσιάζοντάς τα με εύληπτο και συγκριτικό τρόπο.

Με το νέο μας, εξελιγμένο εργαλείο για το Πόθεν Έσχες, πηγαίνουμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στο πολιτικό χρήμα ένα βήμα παραπέρα. Τώρα μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα και να επεξεργαστείτε τα πόθεν έσχες των Βουλευτών/-ριών μας από το από το 2012 έως και το 2018 με όλους τους πιθανούς συσχετισμούς.

Περιηγηθείτε στην εφαρμογή και:
Συγκρίνετε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τις μεταβολές τους, ανά χρονιά και ανά κατηγορία (είδος περιουσίας, εισοδήματα, ακίνητη κ.ο.κ.) για τον/την ίδιο/-α Βουλευτή/-ρια.
Συγκρίνετε την περιουσιακή κατάσταση μεταξύ δύο διαφορετικών Βουλευτών/-ριών, επίσης ανά έτος και είδος περιουσίας.
Δείτε τα Top 10 των Βουλευτών/-ριών ανά εισόδημα, ακίνητη περιουσία, τραπεζικές καταθέσεις ή/και δάνεια.
Συγκρίνετε ανά κόμμα τον μέσο όρο περιουσίας των μελών του: δείτε τους Μέσους Όρους των περιουσιακών στοιχείων όλων των μελών μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας (π.χ. Μέσο εισόδημα Βουλευτή ανά Κ.Ο., μέσος αριθμός ακινήτων, Μ.Ο. αξίας τραπεζικών καταθέσεων και Μ.Ο. αξίας δανείων ανά Κ.Ο.).

Σάς υποσχόμαστε ότι θα εντυπωσιαστείτε από τα ευρήματα που θα εντοπίσετε με αυτόν τον εύκολο και καθαρά οπτικοποιημένο τρόπο έρευνας και ενημέρωσης για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των εκπροσώπων μας στη Βουλή.

Η ουσιαστική διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα, δεν προέρχεται από την αποσπασματική παρουσίαση των οικονομικών τους στοιχείων, αλλά μόνο μέσα από την κατανοητή επισκόπηση και σύγκριση της πορείας της περιουσίας ενός/μίας Βουλευτή/-ριας μέσα στα χρόνια που ασκεί εξουσία.

Επειδή η οικονομική διαφάνεια των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων, είναι υπόθεση δημοκρατίας.

Καλή περιήγηση και… #keepvouliwatching!

κλικ εδώ > https://pothenesxes.vouliwatch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου