Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ουαί ημίν!

 Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Αν ήμουν μυθιστοριογράφος, είναι βέβαιον, ότι θα έγραφα 500 σελίδες για όσα συνέβησαν τις 3 τελευταίες ημέρες.

Αν, δεν μπορεί, ίσως, μπορεί και να, δεν αποκλείεται, φοβούμαι πως, δεν το πιστεύω, νομίζω ότι, θα δούμε, θα εκτιμήσουμε κ.λπ.  Τάδε έλεγαν και ξαναέλεγαν στο γυαλί Γκάγκα, Λινού, Γιαμαρέλλου, Τζανάκης, Βατόπουλος, Παγώνη, Καπραβέλος, Εξαδάκτυλος, Γιαννακός, Σύψας, Δημόπουλος, Βασιλακόπουλος, Μαγιορκίνης, Μόσιαλος κ.ά., ων ουκ έστιν αριθμός. Εδώ και μήνες. Και τελικά  ....

ήλθε το νέο σκληρό λοκντάουν. Με ψήφους 16-8 των λοιμωξιολόγων. Πολύ θα ήθελα να διαβάσω τα πρακτικά της συνεδρίασης, ώστε να δω τα εκατέρωθεν επιχειρήματα. 


Μετά τη γιαγιά με τα τερλίκια

https://www.ribandsea.com/articles/3981-gia-mia-ellada-nea-yperifani-paleyoun-oloi-oi-politikoi.html

έχουμε τη γιαγιά με τα λάχανα. Την άκουγα να λέει πως έχασε δύο γιούς, ένα γαμπρό και δύο εγγόνια. Πόση περισσότερη δυστυχία;  Μόνη στον κόσμο καλλιεργούσε λάχανα στον κήπο της και έβγαινε να τα πουλήσει, αλλά στην πραγματικότητα, για να καταπολεμήσει την κλεισούρα τής μοναξιάς. Παρεβίασε τα μέτρα και οι αστυνομικοί τής έριξαν πρόστιμο. Δεν ήταν τόσο ανεκτικοί και νουνεχείς όσο ο εντεταλμένος από τη ΔΕΔΔΗΕ που καθυστέρησε τη διακοπή τής ηλεκτροδότησης ενός σπιτιού, μέχρι να τελειώσει το διαδικτυακό μάθημα ο βλαστός τής οικογένειας.

Και διαβάζω για το τουρλουμπούκι της Ικαρίας, όπου ο Κούλης και η κουστωδία του ουδέν μέτρο κατά της πανδημίας τήρησαν. Αυθόρμητη συνεστίαση είπε ο οικοδεσπότης, βουλευτής και γιατρός παρακαλώ, Στεφανάδης. Αυθόρμητα συνέρρευσαν για συνεστίαση 57 νοματαίοι στο σπίτι του. Αυθόρμητα, προφανώς, κάποιος ετοίμασε την τελευταία στιγμή εδέσματα για 57. Το χειρότερο, όμως, είναι αυτό που έδειξε μόνον η εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ»: εισερχόμενος στο νοσοκομείο τού νησιού ο πρωθυπουργός θερμομετρήθηκε κατά το πρωτόκολλο. Τον ακολούθησαν 20-30 παρατρεχάμενοι, εξ ων ουδείς θερμομετρήθηκε κατά το δευτερόκωλο.

Ο Βορίδης δικαιολόγησε τη σύναξη πολιτών περί τον πρωθυπουργό ως ένδειξη αγάπης προς τον λαοπρόβλητο ηγέτη, η οποία υπερνικά ακόμη και τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του ιού, για να μην πω τον ίδιο τον ιό. Οι νεαροί που συγκεντρώνονται να γιορτάσουν τα γενέθλια της φίλης τους και να της ευχηθούν, επειδή τη λατρεύουν, όπως οι πολίτες τον Κούλη, εισπράττουν πρόστιμο.

Κι’ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ την έπεσε στην κυβέρνηση για τα έκτροπα της Ικαρίας, η αντίδραση της ΝΔ ήταν στην ουσία «εσείς καλλίτεροι είσθε;» καθώς επισήμαναν, ότι και ο Αλαίκσοις είχε παραστεί σε μάζωξη στην Πάτρα. Μία σου και μία μου. Τοιούτοι πωλητικοί αρμόζουσιν ημίν.

Το τραγικό είναι, ότι οι πωλητικοί μας εν γένει είναι πλασμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωσίν μας, οπότε προς τί οι διαμαρτυρίες; Τα ίδια ακριβώς δεν κάνουμε το 90% εξ ημών καθημερινώς;

Και μετά άκουσα λεπτομέρειες για τη συσκότιση [ελληνιστί μπλακάουτ] λόγω προβλήματος σε υποσταθμό τής ΔΕΗ. Η υπουργός Πωλητισμού Μενδώνη έσπευσε να δει μήπως πάθει κάτι το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επειδή βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθότι δεν λειτούργησε αυτομάτως η εφεδρική γεννήτρια και δεν υπήρχε ηλεκτρολόγος να τη θέσει σε λειτουργία manually που λένε οι μορφωμένοι. Μα γιατί δεν υπήρχε ηλεκτρολόγος;  Είναι δυνατόν;  Ασφαλώς και είναι, αφού ο σιτιζόμενος εις το Πρυτανείον ηλεκτρολόγος είχε συνταξιοδοτηθεί, εξ ου και στη θέση του είχε προσληφθεί ιδιώτης με σύμβαση, η οποία σύμβαση είχε λήξει χωρίς να ανανεωθεί. Και η υπουργάρα διέταξε ΕΔΕ. Η ΕΔΕ, ως γνωστόν, είναι δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν του Δημοσίου.

Ποιός να φταίει άραγε γι’ αυτό το χάλι; ΕΡΕ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25, ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΔΑ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΕΠΕΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ, ΚΚΕ-ΜΛ, ΜΛ-ΚΚΕ, ΠΡΑΤΤΩ, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΝΕΑ ΜΕΡΑ, ΑΝΕΛ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, ΕΠΑΜ, ΑΚΚΕΛ; Όλοι μαζί και κανένας; Η απάντηση είναι μία και μόνη, για να παραφράσω τον μεγάλο συγγραφέα:

«Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω την πατρίδα. Αν κάτι πηγαίνει στραβά επί αιώνες, εγώ φταίω».

Έστω και αν

http://www.komistes.gr/b9/

http://www.komistes.gr/b9-2/

Σώτος

Υ.Γ. Και ο αδιαλείπτως επαναλαμβανόμενος λούκουμος αξίας μερικών δεκάδων ψήφων: ΦΕΚ/Γ/235/08.02.2021

«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 22.1.2021 σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 47 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνώμη του Συμβουλίου Χαρίτων:

1. Χαρίζεται το υπόλοιπο της ποινής και αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΧΑΡΙΛΑΟΥ με την υπ’ αρ. 645/14.6.2018 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κέρκυρας σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών με τριετή αναστολή για την πράξη της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση προκειμένου να δύναται να διορισθεί ως υπάλληλος ΟΤΑ α΄ βαθμού βάσει της προκήρυξης 3Κ/2018 του Α.Σ.Ε.Π. (Α.Σ.Ε.Π. 4).

2. Αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της ΠΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ με την υπ’ αρ. 416/14.11.2016 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών ανασταλείσα επί τριετία και παρεπόμενη ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για ένα (1) έτος για την πράξη της ψευδορκίας προκειμένου να μην παυθεί από δημόσιος υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου