Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Η Αττική είναι 3,4 φορές μεγαλύτερη από τη Θεσσαλονίκη

 Επειδή τον τελευταίο καιρό, γίνεται αναγωγή των κρουσμάτων της Θεσσαλονίκης (126 χθες) με αυτά της Αθήνας και πολύ αυθαιρετούν πολλαπλασιάζοντάς τα με 5 ή με 6 (!), εμείς θα..... επιμείνουμε στην αντικειμενική γνώση και την αλήθεια που προσφέρει η ακρίβεια: η Αττική είναι 3,4 φορές μεγαλύτερη απ τη Θεσσαλονίκη (ως νομοί). Επομένως, οι διάφοροι "στατιστικολόγοι" και "ειδικοί" θα πρέπει να πολλαπλασιάζουμε με 3,4 κι όχι ό,τι τους έρθει πρόχειρο.

Οι αριθμοί δεν είναι λάστιχο για να το τεντώνει ο καθένας όπως τον βολεύει !

Η χθεσινή αναγωγή λοιπόν είναι : 126 Χ 4 = 428. Η Αττική είχε 612 (43% παραπάνω απ΄την αναγωγή). Δεν είναι το ίδιο, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. κ.Νίτσας, σε δελτίου τύπου που μας απέστειλε.

 Όταν η Θεσσαλονίκη λοιπόν, είχε περισσότερα κρούσματα λέγαμε πως έχει περισσότερα, όταν έχει λιγότερα, έχει λιγότερα, τι να κάνουμε! Γιατί κάποιοι επιμένουν να το κάνουν ποδοσφαιρικό ντέρμπι, δαιμονοποιώντας συνεχώς τη Θεσσαλονίκη, με τη λογική "όχι ρε, εσείς είστε οι χειρότεροι, εσείς φταίτε, εμείς δεν φταίμε ποτέ!"; Γιατί δεν μπορούν να είναι ακριβείς, με ό,τι συνεπάγεται η ακρίβεια και η αντικειμενικότητα. Αν είμαστε χειρότερα, είμαστε χειρότερα. Αν κάποιοι άλλοι είναι χειρότερα, γιατί πρέπει ντε και καλά, να είμαστε εμείς πάλι οι "χειρότερα"; 1+1 κάνει 2, δεν κάνει 40 επειδή έτσι μας βολεύει !

Να μάθουμε λοιπόν στοιχειώδη αριθμητική: ΑΤΤΙΚΗ = ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χ 3,4


makpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου