Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Σαρηγιάννης : Με 3 βδομάδες lockdown, τα κρούσματα θα πέσουν στα 170

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στην εκπομπή EPOLITICS και την Βούλα Κεχαγιά για το TheCaller WEB TV για τις... εξελίξεις με τον κορονοϊό και ενώ το αυστηρό lockdown τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στην Αττική, που είναι στο «κόκκινο».
Αρχικά ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η τηλεργασία, όπως και το να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Σε εκείνο το σημείο στάθηκε στο γεγονός πόσο σημαντικό είναι να εγκατασταθούν συσκευές που απολυμαίνουν τον αέρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν το κάναμε θα μείωνε σημαντικά τις πιθανότητες μετάδοσης».

Εν συνεχεία, υποστήριξε πως μεγαλύτερος αριθμός τεστ σημαίνει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Επιπλέον ο ίδιος υποστήριξε πως είναι 30,5% πιο αυξημένη η μεταδοτικότητα της βρετανικής μετάλλαξης του κορνοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε για την Ελλάδα. Φάνηκε να συμφωνεί με το «σκληρό» lockdown στην Αττική, σχολιάζοντας πως «έπρεπε να καταπνίξουμε τη μεταδοτικότητα των συγκεκριμένων στελεχών». Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο: «Με 3 εβδομάδες lockdown στην Αττική θα κατέβει ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στα 170, ενώ αν πάμε σε 4 εβδομάδες lockdown ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα πέσει στα 100 στην Αττική». Ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε «είτε να επιμηκύνουμε το σημερινό lockdown ή ένα ‘’ακορντεόν’’ αλλά με προγραμματισμένο άνοιγμα και κλείσιμο για να κάνει και ο κόσμος τον προγραμματισμό του». Όπως είπε ο ίδιος, «με το lockdown οδηγούμαστε σε καλύτερες συνθήκες διαχείρισης της κατάστασης μέχρι το καλοκαίρι».

https://www.youtube.com/watch?v=dL1DNKsPEz4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου