Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ο κάθε σαχλαμάρας "ειδικός" γίνεται ήρωας στο facebook, γράφοντας "ξυπνήστε μας δουλεύουν"

Εντάξει, οι φοβίες και οι συνωμοσιολογίες είναι λογικές και αναμενόμενες από αδαείς, αλλά να δηλώνεις γιατρός και να γράφεις ένα κάρο μαλακίες και οι μάζες να σου κάνουν τρελές κοινοποιήσεις, είναι εφιαλτικό!
Όπως αυτός ο τύπος, που τον είδα στον τοίχο μου στο facebook από ...
κοινοποίηση φίλου, ο οποίος το ξεκινάει με τρόπο, που με ανάγκασε να αρχίσω να τον διαβάζω, αλλά κάπου στη μέση, σάλταρα από τις μαλακίες του!
Ο "βιο-ιατρικός επιστήμονας" (κοντά 4,5 χιλιάδες κοινοποιήσεις έχει η μπουρδολογία του!), γίνεται και συνταγματολόγος, (αγράμματος, ανορθόγραφος, ασύντακτος). Κι εντάξει, επί των ιατρικών που λέει -αν και μου φαίνονται ηλιθιότητες- δεν έχω άποψη, ας τον αντικρούσουν γιατροί, αλλά επειδή σπούδασα νομική, μπορώ να έχω μια άποψη για τις ηλιθιότητες περί Συντάγματος, που είδα να αναπαράγουν κι άλλοι.
Από το σημείο 23 μέχρι το 27 λέει ένα κάρο ανοησίες, περί κατάργησης ατομικών ελευθεριών.
Επειδή αυτές οι βλακείες για το άρθρο 5 του Συντάγματος, αναπαράγονται ευρέως, ας δούμε τι ακριβώς λέει το Σύνταγμα κι όχι τι "στο περίπου" αναπαράγουν οι χαζοί:
"4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν."
Αυτό που λέει λοιπόν το Σύνταγμα, είναι ότι απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα, όχι ότι απαγορεύεται η απαγόρευση κυκλοφορίας ως επιτακτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας Υγείας!
Το Σύνταγμα, έχει επίσης και ερμηνευτικές δηλώσεις. Η δήλωση του συγκεκριμένου άρθρου, λέει:
"Ερμηνευτική δήλωση: Στην απαγόρευση της παραγράφου 4 δεν περιλαμβάνεται η απαγόρευση της εξόδου με πράξη του εισαγγελέα, εξαιτίας ποινικής δίωξης, ούτε η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως νόμος ορίζει."

Βασίλης Προκοπίδης

Τα υπόλοιπα, δεν επιδέχονται σοβαρής απάντησης... αλλά οι μάζες του facebook, εντυπωσιάζονται από τέτοιες ηλιθιότητες. Αν δε βαριέστε, διαβάστε: