Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Το σχόλιο του μήνα

Έχει ενδιαφέρον, δείτε την ιστορία, θα σας βοηθήσει πολύ:


Αναγνώστης του makpress, αναφέρεται σε μια μούφα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ότι "τα κανάλια παρουσιάζουν την ίδια κοπέλα (ελληνίδα) από την Ιταλία, πότε ως γιατρό, πότε ως οικονομολόγο".
Η αλήθεια, είναι ότι πρόκειται για δύο αδερφές (ο Φάνης τις βρήκε και στο facebook):
την Ιωάννα Ζιαμπίρη, οικονομολόγο > https://www.facebook.com/profile.php?id=799362170
και τη Ματίνα Ζιαμπίρη, ογκολόγο > https://www.facebook.com/profile.php?id=100002857257811
επομένως κανείς δεν εξαπάτησε τους τηλεθεατές.

Αλλά, ο Φάνης, έκανε στο διάλογο, το σχόλιο του μήνα, που αξίζει να διαβάσετε προσεκτικά:


ναι, αλλά εγώ είμαι επιεικής, διότι γνωρίζω την ψυχολογία της μάζας, όταν κυριεύεται από φόβο. Πολλοί ψάχνουν μεταφυσικές εξηγήσεις, άλλοι το ρίχνουν στη θρησκεία, ας είμαστε επιεικείς. Δεν μπορούν να μείνουν όλοι ψύχραιμοι και ορθολογιστές, ειδικά να είναι κοντά στην αρρώστια, αν είναι μόνοι, αβοήθητοι, κλπ. 

Γι αυτό και μέσα από ψύχραιμο διάλογο, κάνω μερικές φορές τον συνήγορο του διαβόλου, επειδή ξέρω ότι μας διαβάζουν κι άλλοι άνθρωποι, που ψάχνουν απαντήσεις. 

Επομένως, είναι λάθος ο τρόπος του Κώτσου, να τους πιάνουμε απ΄το λαιμό, αυτούς που έχουν κάποιες αμφιβολίες. 

Προτιμώ, με ηρεμία να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, που εναγωνίως στήνουν συνωμοσίες για να μας εξολοθρεύσουν. Χρειάστηκε υπομονή και χρόνος, για να πείσουμε αρκετούς ότι δεν μας ψεκάζουν! Ίδια περίπτωση είναι. 

Λέγοντας στον άλλο που φοβάται, δεν έχει πολλές γνώσεις, διαβάζει αντιφατικά πράγματα, ότι "είσαι ηλίθιος", το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον κλείσεις περισσότερο στον εαυτό του και να τον κάνεις να οχυρωθεί στις δεισιδαιμονίες του.

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαλύουμε μύθους και χαζομάρες, με ηρεμία και πειστικά, ώστε να μας εμπιστεύονται οι άνθρωποι, που φοβούνται ή αμφιβάλουν για όλα. Είναι εγωιστικό να θεωρούμε τον εαυτό μας τον "πανέξυπνο" που δεν τον κοροϊδεύουν με fake news και τους άλλους που την πατάνε "ηλίθιους". Απλώς κάποιοι έχουν περισσότερες αμφιβολίες και δικαίως αναζητούν απαντήσεις, ακόμη και για τα πιο ηλίθια σενάρια. 

Αλληλεγγύη σημαίνει να βοηθάς τον άλλο να καταλάβει κι όχι να του λες κατάμουτρα "είσαι ηλίθιος ρε, δεν πρόκειται να καταλάβεις".

.............................

Εύγε Φάνη! Δικαίως περηφανευόμαστε ότι οι σχολιαστές του makpress, είναι από τους αξιολογότερους στο ελληνικό διαδίκυο, το οποίο κατακλύζεται από βλακείες, σε δημοφιλείς ιστότοπους, όπως το makeleio, το pronews , τα οποία κατακλύζονται από τόνους βλακείας, από σχολιαστές που βρίζουν, ουρλιάζουν, συνωμοσιολογούν και γενικά γίνεται διάλογος μεταξύ ....χαζών. Αλλά δυστυχώς η βλακεία φέρνει περισσότερα κλικς κι οι ιδιοκτήτες των ιστότοπων, ενθαρρύνουν τους ηλίθιους διαξιφισμούς, κρατώντας χαμηλά το επίπεδο του διαλόγου.

Κώστας, γιατρός στο Λονδίνο: Μείνετε σπίτι, μην ακούτε βλακείες!