Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: δοκιμάσθηκε κατά το κορωναϊού η Αρτεμισινίνη;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Τον Απρίλιο του 1986 έγινε το πυρηνικό ατύχημα στο Tσέρνομπιλ με τα γνωστά αποτελέσματα. Εκ των υστέρων κάποιοι μελετητές των Γραφών ταύτισαν το Τσέρνομπιλ ως τον '' Άψινθον'' της Αποκαλύψεως διότι η λέξη Τσερνόμπιλ ετυμολογείται από το φυτό Αρτεμισία το Αψίνθιον.

ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΣΑΛΠΙΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕΝ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΣΤΗΡ ΜΕΓΑΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΛΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕΝ ΕΠΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑΣ ΠΗΓΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
11 ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΨΙΝΘΟΣ

Συμπτωματικώς το φυτό ανήκει στην οικογένεια των Αστερίδων, ενώ πχ στα Αγγλικά, το plant σημαίνει φυτό αλλά και εγκατάσταση , nuclear plant.

Μία Κινέζα επιστήμων που έλαβε το Νόμπελ Ιατρικής το 2015 η
Tu Youyou είχε ανακαλύψει τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού αρτεμισία κατά της ελονοσίας, συμμετέχουσα σε στρατιωτικό πρόγραμμα του Κινεζικού στρατού με κωδικό 523 κατά την διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ όπου οι Βιετναμέζοι είχαν πολλές απώλειες από την ελονοσία και ζήτησαν βοήθεια από την Κινεζική κυβέρνηση.

Αποδείχθηκε όπως διαβάζω ότι η χημική ένωση Αρτεμισινίνη
την οποία ανακάλυψε η Κινέζα, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την χλωροκίνη που σήμερα προκρίνεται ως πιθανή θεραπεία του κορωναϊού. Και το απλό ερώτημα είναι αν δοκιμάσθηκε κατά το κορωναϊού η Αρτεμισινίνη που σήμερα θεωρείται ακριβό φάρμακο προς παρασκευήν χωρίς επαρκείς ποσότητες.

Σχετική εργασία:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2778258/


Σχόλιο makpress:
ψάξαμε λίγο το θέμα, πολλά επιστημονικά sites έχουν θετικά σχόλια για την αρτεμισίνη (artemisin, Qing hao su στην κινεζική γλώσσα  )
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2589377719300047
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι δεν την ενθαρρύνει https://www.who.int/news-room/detail/10-10-2019-the-use-of-non-pharmaceutical-forms-of-artemisia
ενώ το foreignpolicy του Σόρος (τι; πάλι αυτός;) κατακεραυνώνει όσους την υποστηρίζουν
"κάνει κακό" λέει https://foreignpolicy.com/2020/02/03/tcm-shuanghuanglian-pseudoscience-chinese-media-is-selling-snake-oil-to-fight-the-wuhan-virus/
Ο Γαληνός λέει "Η αρτεμισινίνη (artemisinin) και τα παράγωγά της αποτελούν μια ομάδα φαρμάκων τα οποία κατέχουν την πλέον ταχεία δράση όλων των σημερινών φαρμάκων κατά της ελονοσίας από το Plasmodium falciparum."
https://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/artemisinin

Το αν κάνει δουλειά ή δεν κάνει, δύσκολα θα το μάθουμε. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στον Τσιόδρα, δεν νομίζουμε να υπάρχει κάτι που να θεραπεύει και να είναι τόσο κακόψυχοι , που να μην το δίνουν στον κόσμο.