Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Το δίλημμα

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Παρακολουθώ και εγώ, εξ ανάγκης καθότι έγκλειστος, κάθε μαλάκα υπουργό να κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση. Και να τα εύσημα στον Κούλη. Και να οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν καλλίτερο υπουργό τον...
Κικίλια. Και να οι υβριστές του Τσιόρδα.

Και να οι Καψώχηδες, οι Αρβανίτηδες, οι Κούλογλοι, οι … οι … και το κακό συναπάντημα.

Στο Λονδίνο, λέει, είναι εγκλωβισμένοι 3000 Έλληνες, για τον επαναπατρισμό των οποίων οι ίδιοι υπουργοί αδιαφορούν, ενώ θεσπίζουν βοήθημα € 600 για τους ελεύθερους επαγγελματίες , εφ’ όσον …. παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια. Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου.

Οι Γερμανοί που μας αγαπάνε κόπτονται για τους λαθρομετανάστες που διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στα νησιά μας, αλλά δεν γουστάρουν ευρωομόλογο για τους πολίτες της ΕΕ που πεθαίνουν σαν κοτόπουλα από τον κορωναϊό.

Αλήθεια, γιατί αυτοί οι 3000 που είναι εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια του Λονδίνου δεν μπορούν να επαναπατρισθούν; Δεν μπορεί ο Κούλης να επιτάξει αφ’ ενός την Aegean να τους φέρει αφ’ ετέρου 20 ξενοδοχεία στην Αθήνα, να τους βάλει σε καραντίνα; Κι’ αν δεν του αρέσει η ιδέα της επίταξης, δεν έχουμε C130; Και στο κάτω-κάτω, ας τους βάλει στα 25 κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών που ετοιμάζει ρε αδερφέ. Λέω εγώ τώρα.

Κι’ αν το δίλημμα είναι «ποιούς θα σώσω; Τους Έλληνες ή τους λάθρο;», τρέμω στην ιδέα τί θα αποφασίσει ο Κούλης και η κυρά-Κατίνα. Μιλάμε για τέτοιους λακέδες.

Ευτυχώς που τα Σκόπια έγιναν το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ. Να μην ξεχνάμε ότι και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ με ιδιαίτερους δεσμούς με τους Σκοπιανούς.

Πάντως, ο Τραμπ, που όλοι βρίζουμε, διέταξε τη General Motors, όχι όποια κι’ όποια, να κατασκευάσει αναπνευστήρες

Σώτος

Υ.Γ. 1] Τί γίνεται ρε παιδιά με τις πτήσεις; Δεν τις έχουν απαγορεύσει παγκοσμίως; Όχι των τουρκικών μαχητικών υπεράνω του Αιγαίου μας φυσικά!
https://www.flightradar24.com/37.87,23.75/4

2] Τα πάντα έχουν σταματήσει, αλλά το Τζόκερ πραγματοποιεί κληρώσεις κάθε Πέμπτη και Κυριακή, όπως παλιά, για τους πολύ μερακλήδες. Διαδικτυακώς. Μόνον στον ΑΒασιλόπουλο που είναι 80 χρόνια αφιερωμένος σε μας δεν μπορούμε να παραγγείλουμε από μακρυά του πουλιού το γάλα.