Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Απαγορεύθηκαν ολοκληρωτικά οι βόλτες με το σκυλί στη Σερβία

Οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Σερβία είναι εξαγριωμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει ακόμη και μια σύντομη βόλτα με τα κατοικίδιά τους κατά τη διάρκεια της ....
νύχτας, ως μέτρο για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν γεμίσει με μηνύματα τα social media, προειδοποιώντας ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να βλάψει την υγεία των σκυλιών τους και να προκαλέσει στρες τόσο για τα ζώα όσο και για τους ιδιοκτήτες τους. 



Ο κτηνίατρος Nenad Milojkovic είπε ότι τα δικαιώματα προστασίας των ζώων δοκιμάζονται σε μια κοινωνία σε δύσκολους καιρούς όπως μια πανδημία. Είπε ότι η παράκαμψη του βραδινού περιπάτου θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση για τα σκυλιά με προβλήματα ούρησης και να «επιδεινώσει τις βασικές συνθήκες υγιεινής στα σπίτια των ανθρώπων». Η κυβέρνηση της Σερβίας έλαβε και ανακοίνωσε το νέο μέτρο το Σάββατο, ανακαλώντας την έως τώρα απόφαση που επέτρεπε βόλτες 20 λεπτών μεταξύ οκτώ και 9 το βράδυ, για τους ιδιοκτήτες και τους σκύλους τους. Η Σερβία έχει επιβάλει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης της μετακίνησης ατόμων άνω των 65 ετών και της απαγόρευσης μετακινήσεων από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 5 π.μ. Πηγή: www.lifo.gr

Όπως γράψαμε στο makpress, τις βόλτες με το παιδί μπορείς να τις κόψεις με λιγότερο πολιτικό κόστος από ότι τις βόλτες με το σκυλί. Αν πεις στον άνθρωπο του 2020 ότι δεν επιτρέπεται να βγάζει βόλτα το παιδί του, θα το δεχθεί, αν του πεις να μη βγάζει το σκυλί του θα εξεγερθεί.
Αν γράψει κανείς στο facebook "να απαγορευθεί στους γονείς να βγάζουν βόλτα τα παιδιά τους", θα τον βρίσουν 5 άνθρωποι.
Αν γράψει ""να απαγορευθεί να βγάζουν τα σκυλιά τους", θα τον βρίσουν 500.000 άνθρωποι, με πάθος, μίσος και "ψόφους".
Oι άνθρωποι είναι πολύ πιο έτοιμοι να φυλακίσουν τα παιδιά τους, από ότι τα σκυλιά τους.
Οι μάζες είναι πανέτοιμες να κατηγορήσουν τον πατέρα που πήρε το γιο του να περπατήσουν στην παραλία. Θέλουν να τον δουν με χειροπέδες. Είναι πανέτοιμες να επικροτήσουν κάθε απαγόρευση. Οι ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ μάζες, θα ούρλιαζαν αν ο ίδιος πατέρας αντί για το παιδί του, κρατούσε το σκυλί του και του επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας!

Σκεφτείτε το.