Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Εξαιρετικό σχόλιο

"με ενοχλεί πολύ, το αδιανόητα χαμηλό ύψος του προστίμου. Ακόμη περισσότερο με ενοχλεί η βεβαιότητα που έχω, ότι συνάδελφοί της, σωματεία και συνδικαληστές, θα πέσουν με τα μούτρα να....
"μην περάσει η αυταρχική πρακτική της διοίκησης", όπως λένε κάθε προσπάθεια συμμόρφωσης οι κηφήνες συνδικαληστές του δημοσίου, που έχουν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση.
Τελικώς, βάζω στοίχημα ότι το γελοία χαμηλό πρόστιμο των 100 ευρώ, δεν θα πληρωθεί."


έγραψε αναγνώστης εδώ για το πρόστιμο των 100 ευρώ σε νοσηλεύτρια που κάπνιζε μέσα στο νοσοκομείο και μας άγγιξε, γιατί έχουμε ασχοληθεί εκτενώς με περιπτώσεις προστίμων "να ΄χαμε να λέγαμε", που τελικώς ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ, όπως ορθότατα μαντέψαμε από την πρώτη στιγμή (π.χ. πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τηλεπαιχνίδια-απάτες, τέλος διαφημίσεων στην TV, κ.α.).

Θα ρωτάμε συνεχώς την αρχή που το επέβαλε, αν πληρώθηκε τελικά το όντως πολύ μικρό πρόστιμο, αλλά είμαστε βέβαιοι, ότι :

1. δεν θα μας απαντά κανείς αν τελικά πληρώθηκε. Δεν θα ξέρουν καν αν πληρώθηκε.

2. δεν θα πληρωθεί, αν και εξαιρετικά μικρό, για λόγους "αρχής": "για να σπάσει ο τσαμπουκάς της διοίκησης", όπως λένε οι συνδικαλιστές. Αλλά κανείς δεν θα σας πει ότι τελικά δεν πληρώθηκε!

3. κανείς από τους χιλιάδες δημοσιογράφους που έκαναν πρωτοσέλιδο τη viral είδηση, δεν θα ξανα-αναρωτηθεί αν τελικά πληρώθηκε. Όλοι μένουν στην πρώτη εντύπωση και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ουσία. Η ουσία δεν είναι να βγει κάποιος και να πει "σου βάζω πρόστιμο 100 ευρώ", αλλά να το πληρώσεις! Τη ζήσαμε χιλιάδες φορές την αμνησία των δημοσιογράφων. Κανείς, εκτός από μας, δεν θα ρωτήσει να μάθει και να πληροφορήσει την κοινωνία, αν τελικά πληρώθηκε το πρόστιμο.