Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Άλλος ένας "Μπουταρικός" σε διοίκηση κρατικού οργανισμού

Είπαμε χιλιάδες φορές για τη λατρεία Μητσοτάκη-Μπουτάρη! Με Κυριάκο Πρωθυπουργό, ο Μπουτάρης διορίζει ....αβέρτα !

Ο Νάρκισσος (Νάσσος) Γεωργιάδης, που επιλέχθηκε από το υπερταμείο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην.....
ΕΥΑΘ, δεν είναι κομματική επιλογή.

Γράφει ο Σαλονικιός

Διάβασα το πράγματι πλούσιο, σχεδόν εντυπωσιακό θα έλεγα, βιογραφικό του Νάρκισσου (Νάσσου) Γεωργιάδη ο οποίος επιλέχθηκε από το υπερταμείο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΥΑΘ Α.Ε. Ο Νάρκισσος δεν μπορεί ασφαλώς να θεωρηθεί ως κομματική επιλογή. Δεν είχε ποτέ ανάμειξη με την πολιτική, υπό τη στενή αλλά και την ευρεία έννοιά της. Ωστόσο, ελάχιστοι θυμούνται ότι κατά το όχι και τόσο πρόσφατο παρελθόν είχε μια πολύ σύντομη, ολιγόμηνη θα έλεγα, ανάμειξη με τα κοινά, η οποία απουσιάζει πάντως από το βιογραφικό του.

Ήταν το 2010 όταν είχε αναλάβει διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Γιάννη Μπουτάρη. Ο Νάρκισσος δεν ήξερε από πολιτική, δεν ήξερε καν ούτε τα πολιτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης. Επιλέχθηκε τότε από τον Μπουτάρη στη λογική ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε πρέπει να τα κάνουν όλα και πως για κάποιες δουλειές είναι απαραίτητοι οι τεχνοκράτες.

Κάπως έτσι, έπειτα από συστάσεις και του Χασδάι Καπόν, ο Γεωργιάδης κόλλησε στην «Πρωτοβουλία», αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της προεκλογικής εκστρατείας. Είχε πάρει πάνω του όλες τις πρακτικές δουλειές, από το σχεδιασμό του εκλογικού κέντρου ως τα πρακτικά ζητήματα που δεν ήταν και λίγα.

Προϊόντος του χρόνου, όμως, η χημεία μεταξύ του Νάρκισσου και της «Πρωτοβουλίας» κατέστη προβληματική. Ο Μπουτάρης καθώς και τα πρωτοκλασάστα στελέχη της παράταξής του έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τις τεχνοκρατικες αντιλήψεις του Νάσσου Γεωργιάδη και ακολούθησαν άλλη πορεία.

Ο κυρ Γιάννης κέρδισε τότε τις εκλογές, στο νήμα. Οι ανυποψίαστοι θεωρούσαν πως μετά εκείνη την πολύ μεγάλη επιτυχία ο Νάρκισσος θα αναλάμβανε το κρίσιμο πόστο του γενικού γραμματέα του δήμου. Ο Μπουτάρης, όμως, παρότι ήθελε για τη θέση αυτή έναν «άνθρωπο της αγοράς» όπως έλεγε, απέρριψε την περίπτωση Γεωργιάδη και προτίμησε για τη θέση αυτήν τον Θωμά Ψαρρά.

Τελικά, όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Στην πορεία ο Νάρκισσος πέρασε από διάφορες εταιρείες (Ελληνική Υφαντουργία, WERNER International Inc., Folli Follie) ώσπου προκρίθηκε από το υπερταμείο για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ Α.Ε. Σιδεροκέφαλος…

Πηγή: https://www.voria.gr/article/o-narkissos-i-schesi-tou-me-mpoutari-ke-i-thesi-stin-evath