Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

"7 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε για την Μακεδονία"

"Στις 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, όλες και όλοι οφείλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό, δημοκρατικό παρόν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και....
στην ΔΕΘ: να διαδηλώσουμε για την μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, στέλνοντας καθαρό μήνυμα στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι εγκληματική και άκυρη και πως δεν πρέπει να εφαρμοστεί".
Αυτό είναι το μήνυμα-κάλεσμα του Ιωάννη Νασιούλα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και συνεχίζει:
"Στο πλαίσιο της "Πρωτοβουλίας για την Μακεδονία", δεσμευθήκαμε να ξεδιπλώσουμε μια πολιτική στρατηγική που να αξιοποιεί τον θεσμικό ρόλο του Δήμου Θεσσαλονίκης ως εκφραστή της λαϊκής πλειοψηφίας που δεν επιτρέπει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε ξένους. Κάθε ευκαιρία δημοκρατικής έκφρασης είναι σημαντική. Ο στόχος της 7ης Σεπτεμβρίου δεν είναι η διοργάνωση μιας μαζικής κινητοποίησης για το θεαθήναι. Στόχος μας είναι να γίνει αντιληπτό πως η πολιτική σεβασμού της προδοσίας Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου συνιστά βλάβη για τα εθνικά συμφέροντα. Παράλληλα, θέλουμε να  κατανοήσει ο κ. Μητσοτάκης πως στην Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία υπάρχουν ακομμάτιστες λαϊκές δυνάμεις που δεν προτείνουν την κομματική ταυτότητα έναντι του εθνικού καθήκοντος".