Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Αιποιταιλεικώ κράτως Νο 2

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Σε νυκτερινό, λέει, [πολιτιστικό κατά Ευάγγελο Γιαννόπουλο] κέντρο, λέει, της Μυκόνου, εφοριακοί, λέει, επεχείρησαν να επιδώσουν πράξη σφράγισης του κέντρου λόγω φοροδιαφυγής [μη έκδοσης αποδείξεων].

Πλην, εμποδίσθηκαν, λέει, από....
τους μπράβους, με το μπαρδόν φουσκωτούς άνδρες του προσωπικού ασφαλείας, με αποτέλεσμα, λέει, να επικοινωνήσουν οι εφοριακοί με τον προϊστάμενό τους, ο οποίος επικοινώνησε, λέει, με τον Ανεξάρτητο Διοικητή τής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε, σε αντίθεση με την κ. Θάνου, καίτοι μη προσκείμενος στην κυβέρνηση, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τον προσκείμενο στην κυβέρνηση κ. Ζαγορίτη της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή», καθότι ο κ. Πιτσιλής πρόσκειται στην τρόικα, με το μπαρδόν στους θεσμούς, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε, λέει, με τον υπουργό Προστασίας και των εφοριακών κ. Δακρυοχοΐδη, ο οποίος έδωσε, λέει, εντολή στα αρμόδια αστυνομικά όργανα να επέμβουν, λέει, και, έτσι, να επιτευχθεί, λέει, η επίδοση της πράξης.

Ελέγχεται ως ανακριβής η πληροφορία [κάτι σαν φακ νιους κατά Πετρόπουλο], ότι ο Προστάτης και των εφοριακών υπουργός επικοινώνησε προηγουμένως με τον αμερικανό πρέσβη, ο οποίος τού συνέστησε να αποταθεί στον πρωθυπουργό, όπερ και εκείνος έπραξε, εξ ου και ενημέρωσε τον Κούλη για τη συνομιλία του με τον κ. Πιτσιλή, αλλά όχι με τον πρέσβη, με αποτέλεσμα να δώσει ο πρωθυπουργός εντολή στον υπουργό, να δώσει εντολή στον διοικητή του Α.Τ. Μυκόνου, να διατάξει τα όργανά του να επέμβουν, για να αποκατασταθεί η τάξη δια της επιδόσεως της πράξης σφράγισης, και ότι εν συνεχεία ο Διοικητής τής Ανεξάρτητης Αρχής ΔΔ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησε για την άμεση και λυσιτελή παρέμβασή του.

Σταυροκοπήθηκα άθελά μου μόλις άκουσα την είδηση ψιθυρίζοντας συνάμα «μνήσθητί μου Κύριε». Σταυροκοπήθηκα και για το γεγονός ότι ο καλός Θεός της Ελλάδος απέτρεψε κατάγματα χειρών ή ποδών τών εφοριακών.

Κι’ αυτά τα προσωπικά δεδομένα ρε παιδάκι μου που δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση και στον Ανεξάρτητο Διοικητή να εκδίδει κάθε φορά ανακοίνωση που να λέει «Το κατάστημα ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΟΥΛΟΣ έκλεισε για 48 ώρες λόγω φοροδιαφυγής. Αν επιμένετε να το επισκέπτεσθε, να ζητείτε με την ίδια επιμονή και απόδειξη. Κι’ αν συναντάτε άρνηση, να καλείτε αμέσως το 112».

Και σεις ρε μπαγάσηδες που αρνείσθε να εκδίδετε αποδείξεις, λίγη τσίπα δεν έχετε; Εντάξει, μειώνετε τον φόρο εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσετε, αλλά εκείνον τον ΦΠΑ που εισπράττετε, μολονότι δεν εκδίδετε απόδειξη, γιατί τον ενθυλακώνετε; Μπορείτε να φαντασθείτε έναν βενζινά να μην κόβει απόδειξη και όχι μόνον να μην φορολογείται για το κέρδος του επί της αξίας της βενζίνης, αλλά να ενθυλακώνει και ένα σωρό φόρους και δασμούς; Αλήθεια, τί έγινε με εκείνη τη μέθοδο του Παπαροτρύφωνα που θα επάτασσε τη λαθρεμπορία καυσίμων; Εφαρμόζεται; Και αν ναι, επιτυχώς; Διότι για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού διατηρώ σοβαρότατες αμφιβολίες.


Την υπόλοιπη επικαιρότητα μονοπώλησε το tweet τού κ. Δραγασάκη, παράνομου τέως Αντιπροέδρου της πρώτη φορά αριστερά στο βάθος του δεξιού διαδρόμου κυβέρνησης, αλλά και η επιστολή τού νυν Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Παπαδημούλη, με την πιο άχρηστη είδηση της ημέρας: μας ενημέρωσαν ότι η αρμοδία επί του Ανταγωνισμού Επίτροπος της ΕΕ εξακολουθεί να εξετάζει τη διαμαρτυρία τους, άρα δεν την απέρριψε, για την εκπαραθύρωση της κυρά Βασίλως, η οποία προσέφυγε ήδη στο ΣτΕ με δικηγόρο τον καθηγητή και υψίφωνο κ. Λαζαράτο. Ελπίζω αυτόν να τον πληρώσει η προσφυγούσα δια τας υπηρεσίας του.

Σώτος
*