Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Τα ψέματα για το Μετρό τελείωσαν

"Δυστυχώς δικαιώνομαι για μία ακόμη φορά για το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης", λέει σε ανακοίνωσή του ο μαχητικός βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος. Γιατί δικαιώνεται;
ΔΕΙΤΕ:



Εδώ και πάνω από 4 χρόνια “κρούω τον κώδωνα του κινδύνου” και επισημαίνω πως η Αττικό Μετρό με την διοίκησή της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει επί της ουσίας απωλέσει τον έλεγχο του έργου.

Η πιο πρόσφατη επιστολή της αναδόχου κοινοπραξίας (με ημερομηνία 9 Αυγούστου) αποδεικνύει πως ο προγραμματισμός του έργου της βασικής γραμμής έχει πλήρως ανατραπεί επειδή η Αττικό Μετρό καθυστερεί παρατεταμένα να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις, ενώ δεν λαμβάνει αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό του σταθμού Βενιζέλου.

Μάλιστα για τον σταθμό Βενιζέλου δεν έχει ληφθεί καν απόφαση κατασκευής του επανασχεδιασμένου σταθμού παρότι πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που το Δ.Σ. της Αττικό Μετρό αποφάσισε την εκπόνηση πρόσθετων μελετών ώστε να γίνουν οι προκαταρκτικές εργασίες κατασκευής με τις αρχαιότητες κατά χώρα.

Αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση κατασκευής, δεν έχει οριστικοποιηθεί το κατασκευαστικό αντικείμενο και δεν έχει συμβασιοποιηθεί, το συμπέρασμα είναι ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού παραμένει στον “αέρα”.

Επί της ουσίας, όλο το έργο βρίσκεται στον “αέρα”, καθώς δεν ευσταθεί το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης, που μέχρι τώρα μας ανακοίνωνε η διοίκηση της Αττικό Μετρό, ενώ το μέλλον της Βενιζέλου είναι άδηλο με κίνδυνο να έχουμε εκεί “Ούτε Μετρό, ούτε Αρχαία”.

Απαιτούνται επείγουσες και άμεσες πρωτοβουλίες από την νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό και κυρίως χρειάζεται οι Θεσσαλονικείς να μάθουν επιτέλους αξιόπιστα και με διαφάνεια πότε θα λειτουργήσει το Μετρό με τη Βενιζέλου.

Τα ψέματα για το Μετρό τελείωσαν…


Στο link το σχετικό δημοσίευμα για το Μετρό και την επιστολή της Άκτωρ:

https://www.grtimes.gr/ellada/thessaloniki/to-metro-quot-ektrochiastike-quot-sti-venizeloy-agnostos