Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σπίρτζης: "Θα προσλάβουμε κι άλλο κόσμο στο δημόσιο, γιατί ...συμφέρει"

Χρήστος Σπίρτζης : «Δε μπαίνουμε σε περίοδο ευημερίας αλλά έχει γυρίσει ο τροχός»


Με την έξοδο από τα Μνημόνια «μπορεί να μην μπαίνεις σε εποχές ευημερίας αλλά σίγουρα έχει γυρίσει ο διακόπτης» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παροχολογία που περιλαμβάνει και υποσχέσεις προσλήψεων είπε ότι «υπάρχουν κρίσιμες θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες που αν καλυφθούν από προσλήψεις το κράτος θα έχει οφέλη. Στις αστικες συγκοινωνίες, για παράδειγμα, οι υπερωρίες είναι τέτοιες που αν προχωρήσουμε σε προσλήψεις θα πληρώνονται λιγότερα χρήματα στο εργασιακό κόστος από ό,τι αν δεν κάνουμε τις προσλήψεις».

«Όταν δίνεις κάτι δεν είναι εξαγγελία αλλά πράξη» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που έθεσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 την Τετάρτη μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων στο Μάτι, ο κ. Σπίρτζης είπε:
- υπήρχε μια ανησυχία για τα συσσίτια και το αν θα λειτουργήσουν τα κτήρια που έχει ο στρατός και στα οποία φιλοξενούνταν πυρόπληκτοι. Έχω μάθει ότι η φιλοξενία θα συνεχιστεί εκτός αν κάποιος θέλει να νοικιάσει αλλού σπίτι
- Όλα τα σπίτια που είναι στην περιοχή που έχει πληγεί απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό που κάνουμε σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ είναι να συμβάλει και το υπ. Υποδομών με τις καταγραφές ώστε να μην τρέχουν οι πολίτες στις εφορίες