Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Η θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό, ξεκάθαρα και απλά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κρύφτηκε, δεν πούλησε "Μακεδονομαχισμό", δεν κρύφτηκε πίσω από μισόλογα. Είπε τη θέση της ΝΔ κι ....
όποιος διαφωνεί, ας πάει σε άλλα κόμματα, που αν κυβερνούσαν (προσέξτε, είναι σημαντικό: αν κυβερνούσαν - γιατί στην απέξω, αναγνωρίζεις και την Παλαιστίνη, άμα είσαι στο 3%, αν όμως γίνεις κυβέρνηση, φυσικά και δεν αναγνωρίζεις την Παλαιστίνη!).


Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι ο Μητσοτάκης μιλά σαν άνθρωπος που θα κληθεί να αποφασίζει, ως ηγέτης ενός κόμματος που θα κυβερνά και δεν θα έχει την πολυτέλεια ανέξοδων ηρωισμών, όπως το "διώχνουμε τις αμερικανικές βάσεις" του Αντρέα που έγινε "μένουν για πάντα" ή το "αναγνωρίζουμε την Παλαιστίνη" του Τσίπρα, που φυσικά έγινε "σφάξε με Νετανιάχου να αγιάσω" τώρα που νοιώθει την καυτή ανάσα των εβραίων στο σβέρκο του. Αλλο είναι να πουλάς ηρωισμό στο 3% για να χαϊδεψεις αυτιά κοροϊδεύοντας κι άλλο όταν πέφτει ο φακός πάνω σου.

Ο Μητσοτάκης είπε λοιπόν ότι δεν του αρέσει καθόλου η χρήση του όρου Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων, όπως δεν αρέσει και σε κανέναν Έλληνα. Όμως η θέση της ΝΔ ήταν και είναι: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes,  που σημαίνει απλά και κατανοητά ότι

η ΝΔ αποδέχεται :

όνομα κράτους : Βόρεια Μακεδονία
εθνικότητα: Βορειομακεδονική
γλώσσα: Βορειομακεδονική
Προϊόντα: Βορειομακεδονικό (κρασί κλπ)
ISO codes: ΝΜ παντού (π.χ. το vecer.mk, γίνεται vecer.nm).
Η Ελλάδα διατηρεί το σκέτο "Μακεδονία" και κάθε προσδιορισμός ("μακεδονικός", "μακεδονική" "μακεδονικό", υπονοεί αποκλειστικά και μόνο ελληνικό προϊόν). Οτιδήποτε είναι Σκοπιανό, θα λέγεται μόνο "northmacedonian".

Αυτή είναι η θέση της ΝΔ που πηγάζει από την εκτίμηση, ότι η ζημία της χώρας, από πιθανό συνεχές βέτο, το μόνο όπλο που έχουμε δηλαδή, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αφού τελικά οι σύμμαχοι και εταίροι μας που καίγονται να βάλουν τη ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ, θα απομόνωναν την Ελλάδα, αντί για τα Σκόπια. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ...δεδομένη για τους "δυτικούς", η εποχή είναι τέτοια, που όλοι ξ-ε-β-ρ-α-κ-ώ-ν-ο-ν-τ-α-ι υπέρ των Σκοπίων, επειδή έχουν πολύ μεγάλο ζόρι να "αποκτήσουν" τη χώρα νότια της Σερβίας από την επιρροή των Ρώσων. Δεκάρα δεν δίνουν οι σύμμαχοί μας ηγέτες για το "μακεδονικό", κοιτούν μόνο το δικό τους προσωπικό συμφέρον, που είναι να υπηρετήσουν όσο καλύτερα γίνεται το αμερικανοεβραϊκό ιμπέριουμ, (ώστε να τους κρατά στην εξουσία), που θέλει να αποκόψει όσο περισσότερες χώρες γίνεται από τη Ρωσία. Σε αντάλλαγμα λοιπόν της απομάκρυνσης από τη Ρωσία τα Σκόπια ζήτησαν από τους "δυτικούς" να πείσουν την Ελλάδα να συμφωνήσει σε αυτά που τόσο καιρό ζητούν.

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια και ο καθένας κρίνει ατομικά, αν είναι μια "ρεαλιστική" ή "προδοτική" θέση και ψηφίζει αναλόγως.

Πάντως ο Μητσοτάκης -όσο κι αν τον μισεί ή τον συμπαθεί κανείς- ήταν πολύ ξεκάθαρος, δεδομένου ότι μιλά σαν άνθρωπος που θα του πέσει η καυτή πατάτα στο χέρι κι όχι θεωρητικά:

"ΝΑΙ στο Βόρεια Μακεδονία, στο Βορειομακεδόνες και στη Βορειομακεδονική γλώσσα,
όχι στο σκέτο Μακεδόνες και Μακεδονική γλώσσα."

Από ΄κει και πέρα, γούστο του καθενός είναι να ψηφίσει άλλο κόμμα, πιστεύοντας ότι θα πάει κόντρα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όπως οι συριζαίοι πίστευαν ότι ο Τσίπρας θα πάει κόντρα στους εβραίους για την Παλαιστίνη ή οι πασόκοι ότι ο Αντρέας θα έδιωχνε τις βάσεις του θανάτου

γούστο του καθενός είναι να ψηφίσει τον "Χ" πολιτικό, πιστεύοντας ότι θα πείσει τους Σκοπιανούς να αυτοβαφτιστούν Βαρδάριοι

γούστο του καθενός είναι να εκτιμήσει ότι δεν γίνεται αλλιώς και να ψηφίσει ΝΔ

και γούστο του καθενός είναι να εκτιμήσει ότι Μακεδόνες, είναι μόνο οι Σλάβοι της ΦΥΡΟΜ και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, που έδωσαν μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα στους Σλάβους γείτονές μας.

Απ' όλα έχει ο μπαξές, η επιλογή δική σας.

Ο λαός πρέπει να πάρει τις ευθύνες του στις κάλπες. 

  • Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ επικροτείς το ότι οι Σλάβοι είναι Μακεδόνες που μιλούν μακεδονική γλώσσα και πρέπει εμείς να ξεχάσουμε το Μακεδονία
  • ψηφίζοντας ΝΔ επικροτείς ότι οι γείτονες είναι Βορειομακεδόνες
  • ψηφίζοντας Χ.Α. πιστεύεις ότι ο Μιχαλολιάκος θα πάει κόντρα σε όλους αυτούς που γλείφουν τον Ζάεφ (Αμερικάνους, Γερμανούς κ.λ.π.) και τον αποκαλούν "Μακεδόνα" και θα κρατήσει Θερμοπύλες, όποιες κι αν είναι συνέπειες από την ενόχληση των συμμάχων μας
  • Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, όπως το να φύγουμε από τους δυτικούς και να πάμε με τη Ρωσία, δυστυχώς όμως οι ομόδοξοι Ρώσοι, που θαυμάζουν οι ιερείς και μοναχοί μας, ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Ξανά: Απ' όλα έχει ο μπαξές, η επιλογή δική σας.


Β.Πρ.

Y.Γ. Καιρός είναι οι πολιτευτές της ΝΔ και οι βουλευτές της να μιλάνε ξεκάθαρα στον κόσμο κι όχι με μισόλογα. Το να πουλάς μακεδονομαχισμό τώρα κι όταν γίνεις κυβέρνηση να ψηφίσεις μια συμφωνία διαφορετική από αυτή που υπερασπιζόσουν, ας το αφήσουν.
Καιρός είναι, όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λίγη τσίπα, να απορρίψουν στη Βουλή την εμετική συμφωνία των Πρεσπών, που τα δίνει όλα στους Σκοπιανούς και να ζητήσουν καινούρια διαπραγμάτευση, που θα λαμβάνει υπόψη της, ότι δεν νοούνται "Μακεδόνες" άλλοι πλην Ελλήνων.