Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μη γελάσει κανείς

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Φίλος τις μου τηλεφώνησε ανησυχών δια την υγείαν μου, επειδή δεν είδε άρθρο μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τον καθησύχασα και του εξήγησα ότι ....
δεν υπήρξε κάτι που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και να με προκαλέσει να γράψω. Είναι όλα τόσο συνηθισμένα. Η δημιουργία θέσεων για ημεταίρους και ημεταίρες, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η πωλητική μπαρουφολογία και, βεβαίως, η ατιμωρησία που διατρέχει όλη την κοινωνία και τις πωλητικές εκφάνσεις.

Και ξαφνικά ακούω ότι η Δικαιοσύνη εξετάζει τραπεζικά στελέχη για τα θαλασσοδάνεια των κωμάτων. Μα η υπόθεση δεν είχε τεθεί στο Αρχείο; Δεν είχαν απαλλαγεί νομοθετικώς όλα τα λαμόγια;
http://makpress.blogspot.com/2015/11/blog-post_296.html

Τί διάολο τους έπιασε τώρα; Σιγά μη μας λείψουν καμμιά πεντακοσαριά εκατομμύρια και δεν έχουν τουαλέτες τα πιτσιρίκια να κατουρήσουν στο σχολείο. Συνέβη και τούτο φευ.
Και τότε πέφτει στα χέρια μου μια δικαστική απόφαση και εγώ πέφτω ανάσκελα.
Εν πρώτοις σημειώνω ότι η αγωγή ασκήθηκε το 2011, και η απόφαση εκδόθηκε, λόγω εκλογών, απεργιών δικαστικών υπαλλήλων, αποχής δικηγόρων ή δικαστών κ.λπ., το 2017 χωρίς να δώσει λύση στη διαφορά. Και γαμώ τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης. Και τώρα απολαύστε τη δικαστική κρίση.




Γι’ αυτή τη σοβαρή, λοιπόν, διαφορά των € 38 διετάχθη πραγματογνωμοσύνη και αφού διενεργηθεί η πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα κοστίσει το εικοσαπλάσιο της διαφοράς, θα επανέλθει η υπόθεση για συζήτηση, ώστε να εκδοθεί απόφαση το 2019. Πόσες ανθρωποώρες θα έχουν αναλωθεί από το 2011 μέχρι τότε για 38 κωλοευρώ; Βέβαια, δεν φταίνε μόνον οι δικαστές για τούτη την κατάντια. Φταίνε και οι πολίτες που πάνε στη δικαστήρια για € 38. Οι δικαστές φταίνε που δεν ξεπετάνε τέτοιες υποθέσεις εφαρμόζοντας τις αρχές της κατάχρησης δικαιώματος. Δεν είναι δυνατόν να κινητοποιείς τον μηχανισμό απονομής Δικαιοσύνης για ένα τέτοιο ποσό. Πρέπει να είσαι τόσο μαλάκας όσο ο Μπαλάφας που απεφάνθη ότι η Μυτιλήνη δεν είχε τουρισμό, εξ ου και υποδέχθηκε χιλιάδες λαθρομετανάστες.

Σώτος