Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Άρχισε τις συγνώμες το μπουρδοσάιτ για τον καιρό

O διαχειριστής του θέλει να κάνει λεφτά. Για να τα κάνει πρέπει να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.  Για να έχει, αφού....
ΔΕΝ είναι μετεωρολόγος, πρέπει να γράφει με clickbait τακτικες (όπως στην εικόνα αριστερά). Στο Makpress εχουμε τονίσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φορές ότι το πρόβλημά μας δεν είναι η καταφανέστατη σαβούρα που πουλάει ο τύπος αυτός, αλλά η ....περιέργεια του κοινού, που επιμένει χρόνια τώρα να μην μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να κάνει κλικ σε μια ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΗ μπαρούφα ! Ε, αν δεν μπορείς να αντισταθείς, αν δεν ζορίζεις λίγο το ένστικτό σου, να μην κάνει κλικ, για να ικανοποιήσει την περιέργειά του, φυσική συνέπεια είναι να γράφει ο άλλος καραγκιοζλίκια και για να δώσει και κύρος να βάζει δίπλα τη φωτογραφία επαγγελματία μετεωρολόγου, ο οποίος τα πήρε στο κρανίο και τον απείλησε με μήνυση, οπότε ο κλικάκιας συμμαζεύτηκε. Δεν φταίει ο κλικάκιας, μεροκαματάκι θέλει να βγάλει, φταίει ο σοφός λαός, που δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να αντισταθεί στον τίτλο-δόλωμα. Βλέπει ο άλλος στο facebook "κλειστείτε σπίτι, θα αποκλειστεί η Ελλάδα από το χιόνι" κι ενώ απο την ΥΠΕΡΒΟΛΗ του τίτλου καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μπαρουφολόγο που κυνηγάει τα κλικς, πάει και του το δίνει το κλικ ! Κι ενώ έχει απογοητευθεί χιλιάδες φορές από τέτοιους τίτλους, συνεχίζει να χαρίζει τα κλικς του, ανέμελος, χωρις να καταλαβαίνει ότι αυτή η επιπολαιότητα οδηγεί σε ένα διαδίκτυο-σκουπίδι.


Δείτε τι μας γράφει ο Χ.Τζ.:


Το γνωστό τρομολαγνικό site http://greek-weather.org/ που κάθε φθινόπωρο προβλέπει τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων 100 ετών και κάθε αλλαγή του καιρού την χαρακτηρίζει υπέρ-καταιγίδα, υπερ-καύσωνα κλπ χρησιμοποίησε πριν λίγες μέρες για δεύτερη φορά φωτογραφία του Θοδωρή Κολυδά, με σκοπό να κάνει πιο αξιόπιστο τρομοκρατικό του άρθρο για καύσωνα-φονιά και θερμοκρασίες 47-48 C

Μόνο που φαίνεται να το παράκανε και επειδή από κάποιο σημείο και έπειτα, ακόμη και στην Ελλάδα, παίζει να κινηθεί και η δικαιοσύνη, αφού ο μετεωρολόγος φέρεται να συγκεντρώνει στοιχεία για να κινηθεί δικαστικά (όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το http://ellinikahoaxes.gr ) πέρα από ότι αναγκάστηκε να την κατεβάσει πολύ γρήγορα, ανάρτησε και τη παρακάτω σπαραξικάρδια ανακοίνωση:
(όχι πως μόλις κοπάσει ο θόρυβος και ξεθαρρέψει, δεν θα αρχίσει πάλι την γνωστή clickbait τακτική του)

Η ΣΥΓΝΩΜΗ

Με αφορμή άρθρο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο κύριος Θοδωρής Κολυδάς θα θέλαμε να ζητήσουμε και δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ για την φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στην ανάρτηση άρθρου μας στο facebook.

Σας βεβαιώνουμε ότι ήταν εκ παραδρομής και από απλό ανθρώπινο λάθος το ότι αναρτήσαμε την συγκεκριμένη φωτογραφία και χωρίς κανέναν δόλο και χωρίς ειλικρινά να θέλουμε να παραπληροφορήσουμε το κοινό η να θίξουμε εσάς προσωπικά, την Ε.Μ.Υ. η οποιονδήποτε άλλον.
Επίσης ζητούμε συγνώμη από όλους τους αναγνώστες μας για το καθαρά δικό μας λάθος το οποίο και παραδεχόμαστε και με αυτή την ευκαιρία δεσμευόμαστε στο να μην επαναληφθεί παρόμοιο λάθος.
Επειδή διαβάσαμε πολλά παράπονα από επισκέπτες, από τον ίδιο τον κύριο Κολυδά αλλά και ίσως από την Ε.Μ.Υ. και τα στελέχη της η και γενικά από τους μετεωρολόγους του χώρου θέλουμε να ανακοινώσουμε πως δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να προκαλέσουμε την οποιαδήποτε αναστάτωση, είτε σε εσάς, είτε σε αναγνώστες μας. Για αυτό δεσμευόμαστε να σταματήσουν όλα τα άρθρα τα οποία είναι παρεξηγήσιμα και αναφέρει ο κύριος Κολύδας ότι πρέπει να σταματήσουν και ότι από εδώ και πέρα τα άρθρα μας σχετικά με τον καιρό θα είναι αυτούσια και καθαρά μόνο με λόγια από εγκύρους μετεωρολόγους, από την Ε.Μ.Υ. ή από γνωστές μετεωρολογικές ιστοσελίδες του εξωτερικού και με εμφανή ξεκάθαρα την πηγή τους φυσικά ώστε να είναι αδιαμφησβήτητα και να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να δει την εγκυρότητα του άρθρου αλλά και με ενεργά links προς την πηγή.
Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση του κοινού και μόνο και με αυτή μας την πράξη ελπίζουμε στο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους μετεωρολόγους του χώρου, τον κύριο Κολυδά, τα στελέχη της Ε.Μ.Υ. και οποιονδήποτε άλλον νιώθει θιγμένος με τα άρθρα μας σχετικά με τον καιρό και παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας από εδώ και πέρα για οποιοδήποτε λάθος μας, για οποιαδήποτε παρεξήγηση και για οποιαδήποτε παρέμβαση ή παρατήρηση επιθυμείτε να κάνετε στα άρθρα μας.
Είμαστε πραγματικά πρόθυμοι να διορθώσουμε το οποιοδήποτε λάθος μας και να ακούσουμε την κάθε παρατήρηση που θα μας κάνετε καθώς σεβόμαστε απεριόριστα το έργο σας, την δουλειά σας και ότι έχετε αποδείξει στον χώρο της μετεωρολογίας τόσα χρόνια. Ελπίζουμε να μην δημιουργηθεί άλλη παρεξήγηση απο εδω και πέρα.
Με εκτίμηση,
Greek-Weather.Org.