Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Διώχνουν τα παιδιά της 36χρονης που δολοφονήθηκε στο Ιπποκράτειο

Η ελληνική πολιτεία ανακάλεσε τις άδειες παραμονής των δύο ανηλίκων τέκνων της άτυχης γυναίκας, διώχνοντας τα στη ....
Γεωργία.
Καμία ευελιξία δεν επιδεικνύει το ελληνικό κράτος στην περίπτωση της οικογένειας της 36χρονης μεσίτριας με καταγωγή από τη Γεωργία, η οποία δολοφονήθηκε από τον αγγειοχειρουργό μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr η ελληνική πολιτεία διώχνει τα δύο ανήλικα τέκνα της άτυχης γυναίκας που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο στη Γεωργία, ανακαλώντας τις άδειες παραμονής τους στην Ελλάδα.

Τα δύο παιδιά μένουν με τον πατριό τους, την αδερφή τους από τον δεύτερο γάμο της μητέρας τους και την γιαγιά τους στη Θεσσαλονίκη, αφού σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος της οικογένειας που επικαλέστηκε το Πρώτο Θέμα, ο πατριός τους δεν τα ξεχώρισε ποτέ και από την πρώτη στιγμή τα έχει σαν δικά του παιδιά.
Μάλιστα, το κράτος δεν ανακάλεσε μόνο τις άδειες διαμονής  των δύο παιδιών αλλά και της νεκρής μητέρας τους, η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από τα χέρια του αγγειοχειρούργου.

Η δικηγόρος του συζύγου της άτυχης γυναίκας, Κυριακή Πακιρτζίδου, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λόγια, ειλικρινά. Το κράτος επιδεικνύει  πρωτοφανή αναλγησία σε δύο ανήλικα παιδιά τα οποία έχασαν την μητέρα τους από δολοφονική ενέργεια Έλληνα πολίτη, σε δημόσιο νοσοκομείο. Αντί να έχουν την συμπαράσταση του κράτους έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται ανεπιθύμητα για την ελληνική επικράτεια και να τα διώχνουν. Τα αντιμετωπίζουν σαν να είναι άνθρωποι με καταδίκες, τους βάζουν σε μία κατηγορία στην οποία δεν ανήκουν. Είναι δύο ανήλικα παιδιά που ζουν 10 χρόνια στην Ελλάδα, που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, που η αδερφή τους έχει την ελληνική υπηκοότητα και ζει εδώ , ο πατριός τους ζει εδώ, αλλά είχαν την ατυχία να δολοφονηθεί με τον σκληρότερο τρόπο η μητέρα τους. Αναλγησία και παραλογισμός από το ελληνικό δημόσιο σε δύο ανήλικα παιδιά».