Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

"Ανήσυχες" οι ΗΠΑ για την πιθανή αγορά S-400 από την Τουρκία

Οι Τούρκοι δεν αγόρασαν ακόμη S-400 από τη Ρωσία, αλλά....
Μια απόφαση της Τουρκίας να....
αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα συνιστούσε αιτία ανησυχίας για τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ.
«Υπήρξε ένα δημοσίευμα που ήταν λανθασμένο, δεν έχουν αγοράσει το σύστημα S-400 από τη Ρωσία. Αυτό θα μας ανησυχούσε, αν το έκαναν, όμως δεν το έχουν κάνει», είπε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου, μιλώνας στο Φόρουμ για την Ασφάλεια στο Άσπεν του Κολοράντο.

"There was a media report that was incorrect, they have not bought the S-400 air defense system from Russia. That would be a concern, were they to do that, but they have not done that," Dunford said at the Aspen Security Forum in Colorado.


Το S-400 είναι το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς της Ρωσίας που μπορεί να φέρει τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων ικανούς να καταστρέφουν στόχους στον αέρα. Είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει και να καταστρέφει διάφορους στόχους, από αναγνωριστικά αεροσκάφη μέχρι βαλλιστικούς πυραύλους.
Μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει καταλήξει σε συμφωνία μόνο με την Κίνα για την πώληση του συστήματος S-400 και είναι σε συζητήσεις με την Τουρκία και την Ινδία. Την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ είπε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στο τελικό στάδιό τους.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.