Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Προς επιτόκιο 4,75% το 5ετές ομόλογο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του νέου 5ετούς ομολόγου της Ελλάδας, η οποία ....
σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στις αγορές, μετά από τρία χρόνια «απουσίας».
Το επιτόκιο της δημοπρασίας, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον των ανάδοχων τραπεζών, αναμένεται να προσεγγίσει το 4,750%, παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιτόκιο 4,875%.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το οριστικό ύψος του επιτοκίου θα ανακοινωθεί αργότερα, εντός της ημέρας.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κατατεθείσες προσφορές κυμαίνονται, μέχρι στιγμής, στα 5,5 δισ. ευρώ.
Εκτός της προσέλκυσης νέων επενδυτών, στόχο της Αθήνας αποτελεί και η μετακύλιση του 5ετούς ομολόγου, το οποίο εκδόθηκε το 2014 και λήγει το 2019.
Εφόσον το επιτόκιο κινηθεί κάτω του αντίστοιχου επιτοκίου της έκδοσης του 2014 -δηλαδή κάτω του 4,95%- η κυβέρνηση θα θεωρήσει «επιτυχημένη» την απόπειρα εξόδου στις αγορές.
Ως ανάδοχες τράπεζες έχουν οριστεί από το ελληνικό δημόσιο οι τράπεζες BNP Paribas, Bank of America, Citigroup, Deutersche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Σημειώνεται ότι η έξοδος στις αγορές ακολουθεί χρονικά την έγκριση του προγράμματος βοήθειας από το ΔΝΤ, αλλά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.
naftemporiki.gr

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές και μάλλον θα "πετύχει"


το γιατί θα "πετύχει" η δημοπρασία και μάλιστα το επιτόκιο εικάζουμε ότι θα είναι κάτω από 4,95% (θα είναι 4,1%-4,6% κατά την άποψή μας), αναλύθηκε εδώ>>

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.