Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η γεύση της κοπριάς

Στα νησιά Φίτζι διαθέτουν μία παροιμία, που θα μπορούσε άνετα να καταταχθεί στο Top 10, της παγκόσμιας λαϊκής σοφίας...

Λέγουν λοιπόν οι Φιτζιώτες, ότι: "Κάθε μέρα εκατομμύρια μύγες τρώνε κοπριά. Κάτι θα ξέρουν!"

Και κάθομαι τώρα και συλλογιέμαι...
Ο Αρτέμης είναι 55 χρονών. Επί τριάντα χρόνια είχε ένα μαγαζάκι στην Αργυρούπολη και πούλαγε είδη σπιτιού. Για να στήσει αυτή την επιχειρησούλα και να την κάμει ν' ανθίσει, του είχε γίνει ο κώλος σαν της μαϊμούς.
Δεκατέσσερεις ώρες δουλειά την ημέρα και συχνά τις Κυριακές, για να στήνει βιτρίνες. Λίγο ως πολύ όμως τα κατάφερε. Κι έβγανε μεροκάματο. Όχι τίποτα σπουδαίο, δηλαδή - ωστόσο ζούσε. Και πληρωνε τα έξοδα για να σπουδάσουν τα δύο παιδιά του.

Φέτος ο Αρτέμης δεν άντεξε άλλο. Και πως να αντέξει;
Όταν δηλώνεις έσοδα εφτά χιλιάρικα τον χρόνο [κι αυτά σκάρτα] και σου στέλνει η εφορία ραβασάκι για 3.300 ευρόπουλα, δεν αντέχεις.
Βάνε και το ηλεχτρικό, που σου έρχεται όσο ένας μισθός, βάνε και τα νερά, βάνε και τα τηλέφωνα, βανε και τα ενοίκια, βάνε και τα ταμεία, δεν κάμεις τίποτε παραπάνω από το να δουλεύεις εσύ σαν μουλάρι, για να παχαίνουν οι κρατικοδίαιτες μύγες των βολεμένων.
Δεν άντεξε λοιπόν και το έκλεισε.
Κι όχι μόνον το έκλεισε. Αλλά βρέθηκε και χρεωμένος!
Χρεωμένος στην εφορία, χρεωμένος στους προμηθευτές, χρεωμένος στο ταμείο, χρεωμένος στη ΔΕΗ, χρεωμένος παντού. Διότι από αυτόν τον φουκαρά τον Αρτέμη περιμένουν να φάνε οι σαύρες των υπουργείων, τα λυγκόρνια του συνδικαλισμού, οι οχιές των ΔΕΚΟ, οι λάμιες της εφορίας, το σκυλολόι των ταμείων, οι καθαρίστριες των υπουργείων και οι τεμπέληδες της ΕΡΤ.
Αλλά ο Αρτέμης αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει μία.

Ανάποδα να τον γυρίσεις που λέει ο λόγος, δεν θα του πέσει ούτε μονό σεντ. Κι άμα αρρωστήσει, θα τον αφήσουν να πεθάνει σε κανα παγκάκι. Άσε που τον απειλούν ότι θα του κατασχέσουν το σπίτι, αν δεν πληρώσει τα χρεωστούμενα.
Κι όμως ο Αρτέμης ψήφισε τη ροζ συμμορία!Κι απ' ότι μου λέγει τώρα, θα την ξαναψηφίσει!!!
Ε λοιπόν, αν ο Αρτέμης ήταν μύγα, θα το καταλάβαινα να του αρέσει τόσο πολύ η γεύση της κοπριάς.
Τώρα όμως;
Τώρα ρε πούστη μου, τι να πεις;
Ρε μπας και οι ελληνόφωνοι έχουμε μεταλλαχθεί σε τίποτα κοπρόμυγες και δεν το έχωμε καταλάβει καν;
Διότι, το να πάει ανθρωπος που δεν είναι δημόσιος υπάλληλος και να ψηφίσει συριζα, είναι σαν να κάμει δώρο στον νταβατζή της η πουτάνα, ένα τσεκουρομάχαιρο.
Ναι, μα τον Χριστό σας μιλάω...Ετσι και γίνουν τώρα εκλογές, σας το γράφω και σας το υπογράφω - παλι οι συριζαίοι θα κυβερνάνε, όπως κυβερνούσε τόσες δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ κι ας νόμιζαν οι διάφοροι κεντροδεξιοί μπούρδες, ότι τάχα μου είχαν την εξουσία.
Καθότι εδω δεν τιθεται ζητημα λογικης αλλα ζητημα αισθητικης και παραισθησιακης.
Η ροζ συμμορια συμπυκνωνει οτι πιο χυδαιο, οτι πιο κιτσατο, οτι πιο φτηνιαρικο, οτι πιο πονηρο, οτι πιο εκφυλισμενο, οτι πιο βρωμιαρικο, οτι πιο ανωμαλο, οτι πιο πουστικο, οτι πιο αντι-ελληνικό, μπορεί να υπάρξει σε τουτον εδω τον ματαιο κοσμο.
Γι αυτο και αρεσουν!
Ο κοσμακης αντι-βλεπει σε δαυτους τον ιδιο του τον εαυτο.
Ο μεσος ελληνοφωνος, αντι-διακρινει στον συριζα τη δικια του παρακμη, τη δικια του στρεψοδικια, τη δικια του πονηρια, τη δικια του μοχθηρια, τη δικια του βουλιμία, τη δικια του τεμπελια, τη δικια του ανωμαλία.
Και μπορει μεν, ανθρωποι σαν τον Αρτεμη να καταστρεφονται, ωστοσο ο συριζα παραμενει στη φαντασιωση τους, ως ο "απο μηχανης Θεος", που θα εμφανιστει καποια στιγμη και θα τους δωκει την ευκαιρια να ξαναπαρουν πισω τη ρεβανς της τωρινης τους ηττας, όπως εδωκε στον μεσο αριστερο την ψευδαισθηση οτι πηρε πισω τη ρεβανς του συμμοριτοπολέμου!
Για τον καθε φουκαρα, ο συριζα ειναι η εκδίκηση κατα του "αριστευοντος", κατα του "επιτυχημενου", κατα του "φωτεινου", κατα του "Λογικου", κατα της σκληρης εργασιας, κατα της γνωσεως, κατα της μελετης, κατα οτιδηποτε απαιτει κοπο και μοχθο.
Ο συριζα ειναι το αμερικανικο ονειρο απο την αναποδη.Κι οι αρτεμηδες όλου του κόσμου, προτιμουν να ζουν στη φαντασιωση του διαρκώς αδικουμένου που αναμένει έναν Μεσσία, παρά να σηκώσουν πόδια και χέρια και να χυμήξουν κατεπανω στους πιο στυγνους εκμεταλλευτες τους.
Οι φιτζιώτες τελικά έχουν δίκιο. Φαίνεται, πως όταν δοκιμάσεις κοπριά, δεν ξαναβάνεις στο στόμα σου ούτε μοσχαράκι...



Ψηφοφόρος του συριζα ενω αναμενει το 15ο μνημονιο, για να πανηγυρισει!

Ναι-ναι! Η γεύση της κοπριάς συντρόφισες και σύντροφοι.
Δεν μπορεί τόσους αιώνες, αλογόμυγες, χρυσόμυγες, γουρουνόμυγες και ανθρωπόμυγες να γεύονται το εκλεκτό έδεσμα της κόπρου και να μην ξέρουν τι τους γίνεται. Κι ιδού η απόδειξις...
Εκατό τόνους κοπριά ρίχνουν κάθε μέρα στα μούτρα των ιθαγενών ινδογραικύλων οι συριζαίοι κι αυτοί συνεχίζουν να πέφτουν σαν τις μυγες μεσ' στον βόθρο.
Εξακόσιοι τόσοι νέοι άνεργοι προστίθενται κάθε ημέρα συντρόφισες και σύντροφοι, την ίδια ώρα που άλλοι τόσοι λαθροεισβολείς μπαίνουν ανά ώρα από τα 4 σημεία του ορίζοντα. Ο Έλληνας ψοφάει στα πεζοδρόμια κυρίες και κύριοι κι ο αλβανοκογκολέζος διαθέτει δωρεάν σπίτι, επίδομα, γιατρούς, φάρμακα και τζαμί!

Κι από πάνου ο ένας υπουργός διορίζει στο δημόσιο την ανιψιά του, η άλλη υποϋπουργός διορίζει τον θείο της, ο παράλλος ανθυποϋπουργός διορίζει καθαρίστριες κι ένας διορίζει ολόκληρες στρατιές κομματικών μισθοφόρων, από τους οποίου οι κακές γλώσσες λέγουν ότι εισπράττει και προμήθεια!
Άσε τις ΜΚΟ, άσε τις ΔΕΚΟ, άσε τις ΕΡΤ,άσε τις αλλαξοκωλιές, άσε τα χασίσια, άσε τις Μακεδονίες, άσε τις Θράκες, άσε τις αρπαχτές.
Κι η ροζ συμμορία εκεί!

Δεν μπορεί λοιπόν... Οι μύγες στα νησιά Φίτζι κάτι θα ξέρουν...
Αλλωστε κι αυτοι που δεν θα ψηφισουν τσιπρανδρεου, θα πανε να ψηφισουν κουληδες ή λεβεντες.
Σαν να λεμε δηλαδη, απο την κοπριά του γαϊδαρου, να το γυρισεις στην κοπριά της κατσικας...
Αειντε και καλη μας ορεξη...


panusis