Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ενοχλημένος ο Ζορπίδης που τον αγνόησε ο Σπίρτζης

Την εντονότατη ενόχληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προκαλεί η απόφαση του υπουργού Χρ. Σπίρτζη να....
αποκλείσει από τον διάλογο για το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες όλους τους σοβαρούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, είναι άκρως προσβλητικό για την πόλη να καλούνται σε διαδικασία διαλόγου για τις αστικές συγκοινωνίες φορείς που καμία σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο του σχεδίου νόμου, όπως κρατικοί οργανισμοί και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, να αποκλείονται γνήσιοι εκπρόσωποι της κοινωνίας και φορείς που έχουν γνώση και εμπειρία του θέματος, που θα μπορούσαν με τη συμμετοχή τους να συμβάλουν με θετικές ιδέες.
«Το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός επέλεξε να καλέσει άσχετα πρόσωπα αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν ενδιαφέρεται για να καταλήξει σε ένα ορθό σχέδιο αλλά απλώς σε ένα αρεστό σχέδιο ως προς τις πολιτικές του επιδιώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.


Στο μεταξύ πριν λίγο ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο ο δήμος Θεσσαλονίκης που επισημαίνει τα εξής:

Σε απάντηση του από 19/07/2017 Δελτίου Τύπου της ΠΕΔ-ΚΜ αλλά και σχετικών δημοσιευμάτων σχετικά με τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ουδέποτε προσκλήθηκε στη συζήτηση, για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, και δεν παρέστη ούτε εκπροσωπήθηκε.