Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Οι εθελόδουλοι ήταν πάντα γελοίοι

Το σημερινό θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, για την απομάκρυνση του 12ου δημοτικού σχολείου, στο....
"Ποσειδώνιο", μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής, είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό. Η διοικούσα παράταξη, φαίνεται πως έχει πάρει εντολή να "καθαρίσει" το χώρο -είναι εμφανέστατο το "ζόρι" τους να διώξουν τα παιδιά- κι επομένως κάθε συζήτηση είναι προσχηματική. Ξαφνικά, άνθρωποι που θα ούρλιαζαν αν πριν από χρόνια, μια άλλη διοίκηση αποφάσιζε να διώξει τα παιδιά, υπερασπίζονται -με γελοίο είναι αλήθεια τρόπο- την "εντολή" να αδειάσει ο χώρος υπέρ του τέρατος που λέγεται "Μέγαρο Μουσικής". Οι άνθρωποι που έλεγαν ότι πρέπει να επισκευαστεί το σχολείο, ξαφνικά το βρίσκουν ακατάλληλο, μετά την τοποθέτηση ενός συγκεκριμένου ανθρώπου-εντολέα τους, στο Δ.Σ. του Μεγάρου, που όλο και περισσότερο γκετοποιείται υπέρ της ελίτ.

Πόσο γελοίος γίνεται ο εθελόδουλου άνθρωπος, για να υπηρετήσει σκυφτός, την ελίτ....


Υ.Γ. Μερικοί δούλοι νομίζουν ότι τα αφεντικά, επειδή τους χάιδεψαν λίγο, τους έβαλαν κιόλας στην παρέα τους ίσα κι όμοια ! Όταν θα φάνε την κλωτσιά, αφού κάνουν τη δουλειά θα καταλάβουν.