Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Λύσσαξαν να διώξουν το 12ο Δημοτικό Σχολείο

Eλάτε, ας τελειώνουμε με την υποκρισία. Αυτοί που θέλουν να φύγει το 12ο είναι οι εκλεκτοί ελιτίστες του Μεγάρου Μουσικής, που τους χαλάει το αλμπενί. Ο Μπουτάρης ....
θέλει να τους "εξυπηρετήσει", γιατί θα του το ανταποδώσουν. Όποιος καταλαβαίνει , καταλαβαίνει, οι άλλοι ας τρώνε παραμύθια για "ακαταλληλότητα".

Καλαφάτης: Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να βρει λύση για το 12ο Δημοτικό Σχολείο

«Η διοίκηση του δήμου είναι εκτεθειμένη στο θέμα με το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Οφείλει να βρει μια λύση χθες -όχι σήμερα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το πρόβλημα του συγκεκριμένου διδακτηρίου, το οποίο η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θεωρεί ακατάλληλο και σκοπεύει να μεταφέρει σε άλλα σχολεία τους μαθητές.
Όπως είπε, «είναι σαφές ότι η διοίκηση του δήμου ή δεν θέλει, ή δεν μπορεί να δώσει μια ρεαλιστική και ουσιαστική λύση στο θέμα με το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Διαφορετικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις συνεχείς αλλαγές θέσεων της διοίκησης. Εδώ πια, τα έχουμε δει όλα»!
Θύμισε ότι στο κτίριο φιλοξενούνταν εκατοντάδες παιδιά ως τη σχολική χρονιά που έληξε πρόσφατα ενώ πλέον θεωρείται ακατάλληλο, ότι ο δήμαρχος έδωσε εντολή σε δημοτικούς συμβούλους -και μάλιστα σε έναν των «Εντάξει»- να συντάξουν μελέτη για να επιδιορθωθούν οι ζημιές και λίγες μέρες αργότερα την απέρριψε χωρίς δικαιολογίες, ότι ο ίδιος αποκάλυψε πως υπάρχει αλληλογραφία με την εκκλησία για την παραχώρηση του παλαιού κτιρίου της οδού Βασ. Γεωργίου για να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει ως σχολείο.
«Τελικά, η λύση που βρήκε η διοίκηση, μόνον λύση δεν είναι. Ξεσπιτώνει μικρούς μαθητές, επειδή δεν κάνει το αυτονόητο: Όπως είχαμε προτείνει από την πρώτη στιγμή, να γίνουν μικρές επιδιορθώσεις στο υπάρχον κτίριο και να ζητηθεί, από την Εκκλησία, το κτίριο του παλιού σχολείου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη. Να επιδιορθωθεί αφού ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να γίνει κατάλληλο για διδακτήριο», τόνισε.