Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ιβάν Σαββίδης: "Δεν έχω φίλους, μόνο το συμφέρον του ΠΑΟΚ"

Οι ατάκες του Ιβάν Σαββίδη περισσότερο περιστράφηκαν γύρω από την επόμενη ημέρα στο....
ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαφαινόμενη διάσπαση της "Συμμαχίας" παρά στο 2-0 επί του Ολυμπιακού, την Κυριακή το βράδυ στην Τούμπα.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ευχαρίστησε αρχικά "τους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο και προσωπικά καμάρωνα και τους ποδοσφαιριστές που έδειξαν χαρακτήρα και μετέτρεψαν σε συνηθισμένο παιχνίδι χωρίς πανικό. Όταν αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ψύχραιμα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που βάζουμε".

Συνέχισε δε λέγοντας πως "ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία το σκορ να μην είναι 1-0. Γιατί και στο Καραϊσκάκη νικήσαμε - εκεί οι διαιτητές έκαναν ό,τι ήθελαν. Δείξαμε ότι αν υπάρχει μια νορμάλ διαιτησία, μπορούμε να δείξουμε αυτό που θέλουμε".

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου παρά το -8 ανέφερε: "Είναι ποδόσφαιρο. Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να το διεκδικούμε, δεν θα βάλουμε αυτό το στόχο"

Και θυμήθηκε την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών που επεβλήθη στον ΠΑΟΚ για τα γεγονότα του Κυπέλλου. "Πέρυσι έπρεπε να το κάνουμε. Θυσιαστήκαμε και χάσαμε τρεις βαθμούς και λυπάμαι που συναγωνιστές μας δεν μας στήριξαν. Εκείνες οι ομάδες έλεγαν πως είμαστε μαζί, αλλά όταν είπαμε ότι δεν πάμε στο δεύτερο παιχνίδι, προς μεγάλη έκπληξη μου ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος του. Και τότε κατάλαβα ότι την ιστορία δεν την ξαναγράφεις.

Ο ΠΑΟΚ είναι μόνος του για 90 χρόνια. Όσοι συνδέουν τον εαυτό τους με αυτά τα τέσσερα γράμματα είναι δυνατοί και δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Οι συναγωνιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι. Θα πάμε μόνοι μας στις εκλογές της ομοσπονδίας. Είμαι ευτυχής. Ακόμη κι αν χάσουμε την ελπίδα του πρωταθλήματος, δεν θα λυπηθώ αν αυτό γίνει γι' αυτούς τους τρεις βαθμούς. Αυτό που έχουμε σήμερα αξίζει παραπάνω από τρεις βαθμούς. Και όλοι το καταλαβαίνουν μέσα στον ΠΑΟΚ αυτό.

Εκείνη τη νύχτα που έπρεπε να βάλω την τελεία, συναντήθηκα με τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ, συζήτησα και κατάλαβα πως είμαστε μαζί. Και όποια απόφαση κι αν πάρω εγώ, θα αισθανθώ τη δική τους παρουσία και στήριξη.

Αν θα είμαστε πίσω από την πρώτη θέση 1-3 βαθμούς, δεν θα είναι τραγωδία, αλλά θα λυπηθούμε. Ο Γραμμένος είναι δικός μας και δηλώσαμε πέρυσι ότι θα είναι αυτός ή θα είμαστε εκτός παιχνιδιού. Δεν έχω φίλους, με νοιάζει το συμφέρον του ΠΑΟΚ, τίποτα περισσότερο. Αν κερδίσουμε το κύπελλο, για το οποίο θα κάνουμε τα πάντα. Το πιο σημαντικό είναι να μην αρρωστήσει το μυαλό και υπεραξιολογήσουμε τις δυνατότητες για να φτάσουμε στο τέλος, έτσι η νίκη θα είναι δική μας".

Αναφερόμενος τέλος στον Σάββα Θεοδωρίδη δήλωσε: "Τον ρώτησα αν όλα είναι καλά. Σέβομαι την ηλικία του, αξιολογώ την αγάπη του για την ομάδα, είναι ποδόσφαιρο, έπρεπε σήμερα να χάσει κάποιος και είμαι πολύ ευχαριστημένος που σήμερα στεναχωρήθηκαν αυτοί".