Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Το ΝΑΤΟ υπέκυψε στις Τουρκικές απαιτήσεις και εξαίρεσε τη Λήμνο από άσκηση

Η προγραμματισμένη για χθες το πρωί (20 Μαρτίου) άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου του ΝΑΤΟ στο Β. Αιγαίο, αναβάλλεται. Στον....
επιχειρησιακό σχεδιασμό της άσκησης προβλεπόταν η συμμετοχή της νήσου Λήμνου. Όμως, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Τουρκίας στη Συμμαχία, απαίτησε να εξαιρεθεί η Λήμνος, από τον σχεδιασμό της άσκησης.

Το ΝΑΤΟ, έκανε δεχτό τα αίτημα της Τουρκίας και ενημέρωσε χθες το πρωί το ελληνικά ΓΕΕΘΑ, ότι εξαιρείται η Λήμνος. Η Ελλάδα αντέδρασε και ζήτησε να υλοποιηθεί η άσκηση σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, δηλαδή με τη συμμετοχή της Λήμνου.

Το ΝΑΤΟ απέρριψε το ελληνικό αίτημα και η νατοϊκή άσκηση αναβάλλεται, κατά το τμήμα που αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Η άσκηση του ΝΑΤΟ, έχει αξιολογηθεί, ως υψηλού επιπέδου, αφού συμμετέχουν εξελιγμένα πληροφοριακά, δορυφορικά και αλλά συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.