Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Σφοδρή επίθεση του αχάριστου Αβραμόπουλου στον Μπουτάρη

Οι τρεις καμπαλέρος της "Πρωτοβουλίας" στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έγιναν από τρία χωριά χωριάτες, όταν .....
έχασαν τα οφίκια. Πρώτος "παρεξηγήθηκε" ο Κουράκης και θυμήθηκε ότι ο Μπουτάρης έχει και ελλαττώματα, ενώ την Κυριακή παρεξηγήθηκε και ο μόνιμος πρόεδρος του Δ.Σ. (μια θέση η οποία εξασφαλίζει ευρεία αναγνωρισιμότητα λόγω TV) Παναγιώτης Αβραμόπουλος.
Προφανώς, οι δύο δεν κατάλαβαν ότι αν δεν ήταν ο Μπουτάρης με την τρέλα του, δεν θα τους αναγνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.



Όπως έγραψε η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,

Επιτιθέμενος προσωπικά στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και με πολλές αιχμές σε βάρος της Καλυψώς Γούλα, του Θανάση Παππά, του Πέτρου Λεκάκη και του Χασδάι Καπόν, τους οποίους ωστόσο δεν κατονόμασε, παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος. «Ο δήμαρχος αποφάσισε να μη με προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εκ νέου και επέλεξε πιο αρεστές σε αυτόν λύσεις. Αυτό είναι προφανώς βολικό για τα σχέδια και τις επιδιώξεις του. Δικαίωμά του και επ’ αυτού κρίνεται», σχολίασε δηκτικά ο απελθών πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε ότι του προτάθηκε η ανάληψη θέσης αντιδημάρχου, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε. «Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν καθορίζεται από θέσεις ή από αξιώματα, ιδιαιτέρως όταν αυτά απαιτούν την αφωνία και την εγκατάλειψη των ιδεών μου», ήταν η αιχμηρή επισήμανσή του.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της χθεσινής ψηφοφορίας ο κ. Αβραμόπουλος έστρεψε εμμέσως πλην σαφώς τα πυρά του απέναντι στη διάδοχό του, η οποία μέχρι πρότινος διατελούσε αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, αλλά και απέναντι στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, στον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Πέτρο Λεκάκη και στον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Χασδάι Καπόν.

«Από απόλυτο σεβασμό στην προσπάθεια που είχαμε αναλάβει και η οποία οδήγησε δύο φορές στην εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στη θέση του δημάρχου επέλεξα να διατυπώνω με ευθύτητα την κριτική μου θέση και τις αντιρρήσεις μου για επιλογές ή παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Ιδιαιτέρως όταν αυτές έρχονταν σε αντίθεση με όσα είχαμε διακηρύξει ή ακύρωναν την προσδοκία που είχαμε δημιουργήσει στους Θεσσαλονικείς. Θυμίζω ενδεικτικά την υπόθεση του ακινήτου Αλλατίνη και την ευθεία ανάμειξη σε αυτήν παραγόντων της διοίκησης του δήμου, τις υποθέσεις των διαγωνισμών της καθαριότητας, οι οποίες ελέγχονται σήμερα από τη δικαιοσύνη, τις κριτικές μου παρεμβάσεις για την άσκηση σοβαρής και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής, καθώς και για τα ζητήματα της προστασίας του δημόσιου χώρου και, βεβαίως, τον έλεγχο των πράξεων του επικεφαλής, όταν αυτές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον προγραμματικό λόγο της παράταξής μας και την πολιτική της φυσιογνωμία. Αυτό είναι κάτι που φυσικά θα συνεχίσω να κάνω και στα χρόνια που ακολουθούν», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Εξάλλου, ο ίδιος ευχαρίστησε τους πάντες στο δήμο -πλην του Γιάννη Μπουτάρη- για την εμπιστοσύνη, την επαφή και την επικοινωνία. «Η σχέση μου μαζί τους θα παραμείνει άρρηκτη. Στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η πόλη έχει ανάγκη από συνθέσεις και όχι από συγκρούσεις. Γι’ αυτό και συνειδητά προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργήσω με πνεύμα σύγκλισης. Να δημιουργώ ένα συναινετικό περιβάλλον στο δημοτικό συμβούλιο και να διαφυλάττω την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, γιατί αυτό όφειλα να κάνω», τόνισε.