Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Γ. Σούρλας: Να καταργηθεί η διάταξη για ελαφρύνσεις πολιτικών προσώπων από την εισφορά αλληλεγγύης

Σχετικά με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή και προβλέπει μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ....
πολιτικούς, βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους ακόμη και μέλη ανεξαρτήτων αρχών ο Γ. Σούρλας, δήλωσε:

«Είναι απαράδεκτο, προκλητικό, σε μια χρονική περίοδο που χειμάζεται ο ελληνικός λαός, ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης που φθάνουν μέχρι τα όρια επιβίωσής του, να θεσπίζονται διατάξεις για οικονομικές ελαφρύνσεις πολιτικών προσώπων και μάλιστα για όλους εκείνους οι οποίοι –κατά την αντίληψη της αριστερής κυβέρνησης – εντάσσονται στην κατηγορία των προνομιούχων.

Αντί, ο Πρόεδρος της Βουλής, να αντιληφθεί το μέγεθος της πρόκλησης και της δικαιολογημένης αγανάκτησης των πολιτών τάσσεται υπέρ της ρύθμισης αυτής, επικαλούμενος την «γενικότερη» ισορροπία στα δημόσια οικονομικά.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί οΠρόεδρος της Βουλής, η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι βουλευτές ότι δεν προέχει μόνο η δημοσιονομική ισορροπία, αλλά η ισορροπία και η εμπιστοσύνη μεταξύ εξουσίας, πολιτικών και πολιτών, που έχει επικίνδυνα διαταραχθεί και πάντως αυτές οι ρυθμίσεις την επιτείνουν».

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.