Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Ο Αλέξης Κούγιας προβλέπει...

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Τούμπα.


Για τον ορισμό του Κύζα ο ισχυρός άντρας της Λάρισας τόνισε:»Δεν τον εκτιμώ ως διαιτητή και το έχω δηλώσει. Ειδικά μετά από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, που στο πρώτο δεκάλεπτο καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι κατά μας και απέβαλλε τον Γιοβάνοβιτς. Τιμώρησε δηλαδή άλλον παίκτη και όχι εκείνον που έκανε πέναλτι. Ευτυχώς στο τέλος ισοφαρίσαμε. Δεν έχω εμπιστοσύνη στον Κύζα όχι όσον αφορά την ηθική του υποδομή, αλλά όσον αφορά τις διαιτητικές του ικανότητες. Μπορεί να βρεθεί σε καλή μέρα όμως και να τον βοηθήσει η εξέλιξη του ντέρμπι για να έχει μία άριστη διαιτησία».


Γι το πως περιμένει το ντέρμπι της Κυριακής δήλωσε: «Μέτριο και μεγάλη ένταση. Άλλωστε λείπουν οι πολλοί ποιοτικοί παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει συμπαγή ομάδα, τρέχει πολύ, δύσκολα δέχεται φάσεις, είναι αθλητική ομάδα. Θα του λείψει ο Ντα Κόστα, που εμένα μου αρέσει πολύ ως ποδοσφαιριστής, άσχετα από ό,τι γράφουν και λένε για αυτόν. Ο Ολυμπιακός, επίσης, έχει τον καλύτερο προπονητή του πρωταθλήματος και καλά θα κάνει να τον φυλάξει σαν κόρη οφθαλμού. Ο Μπέντο ήρθε στον Ολυμπιακό ως ο τρίτος προπονητής μέσα σε λίγο καιρό, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, με το ρόστερ να έχει παίκτες που δεν θέλει να τους βλέπει ούτε στα αποδυτήρια, γνωρίζοντας ότι αυτοί οι παίκτες αμείβονται πολή καλά. Κάτι που δηλητηριάζει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, όταν αποφασίζει να τους αφήσει εκτός. Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να κάνει τις επιλογές του και να επιμένει στους πιτσιρικάδες που είναι όλοι παιχταράδες. Και ο Ρέτσος και ο Μανθάτης και ο Ανδρούτσος και ο Νικολάου. Αν είχαν ξενικά ονόματα, θα του έλεγαν μπράβο που τους ανακάλυψε. Eπειδή είναι μεγάλος προπονητής, βλέπει για τι παίκτες πρόκειται και τους εμπιστεύεται. Αυτό που κάνει, με τα μαζεμένα δύσκολα ματς που έχει σε έναν μήνα, γνωρίζοντας τα εργομετρικά και βλέποντας τις δυνατότητες των παικτών του, είναι εντυπωσιακό το πώς μοιράζει τους αγώνες. Τα αποτελέσματα που παίρνει, δεν είναι τυχαία.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, έχει κάποιους ποιοτικούς παίκτες, έχει τον Μπίσεσβαρ που είναι το καλύτερο 10άρι του πρωταθλήματος. Δεν έχει ακόμα αμυντική ισορροπία, αλλά έχει καλά ακραία μπακ. Παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη. Προβλέπω μικρό σκορ και πιο πιθανό αποτέλεσμα την ισοπαλία. Ίσως 0-0 ή, ίσως, 1-1».