Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της ...ΝΔ !

Η πρώτη συνεδρίαση της σκιώδους κυβέρνησης της ...
.ΝΔ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα γραφεία του κόμματος, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο των τελευταίων εσωκομματικών αναταράξεων, μετά τις παρεμβάσεις Μεϊμαράκη, Παπακώστα και Βλάχου, και την απομάκρυνση Κασαπίδη από τη θέση του τομεάρχη.

Στόχος του γαλάζιου επιτελείου είναι να αποκατασταθεί η εσωκομματική ηρεμία, αλλά και να γίνει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των στελεχών όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ. Στη σύντομη αρχική του εισήγηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εκπέμψει μηνύματα ενότητας και εγρήγορσης.

Για μια ακόμη φορά, θα επαναλάβει ότι η ΝΔ θα αρνηθεί να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο, αλλά και αντίμετρα στη Βουλή, θα ξεκόψει κάθε σενάριο συμμετοχής της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση, ενώ θα επισημάνει (σε απάντηση της χθεσινής συνέντευξης Τσίπρα) ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Σημειώνουμε ότι την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αυθημερόν στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνάντηση που θα έχει με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2016