Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

3 παράδοξοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι για να κοιμηθείτε σαν πουλάκι

Δοκιμάστε κάποιον από τους παρακάτω παράδοξους αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους και ίσως να είναι η λύση στο πρόβλημά σας


1. Φοράτε κάλτσες

Ελβετική μελέτη του 1999 διαπίστωσε ότι τα ζεστά πόδια και τα χέρια ήταν ο καλύτερος δείκτης πρόβλεψης για το πόσο γρήγορα θα κοιμηθεί κάποιος. Τα πόδια συχνά αισθάνονται το κρύο πριν από το υπόλοιπο σώμα, επειδή έχουν φτωχότερη κυκλοφορία.

2. Η λύση στο κερί λεβάντας

Έρευνα διαπίστωσε ότι η μυρωδιά της λεβάντας προκαλεί ηρεμία και είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να σας πάρει ο ύπνος. Μελέτη του 2005 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μύριζαν λεβάντα πριν από τον ύπνο όχι μόνο κοιμήθηκαν καλύτερα, αλλά το πρωί ένιωθαν γεμάτοι ενέργεια.

3. Γυρίστε το μαξιλάρι

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, γυρίστε το μαξιλάρι από τον άλλη πλευρά. Το δροσερό μαξιλάρι στο ζεστό σας μάγουλο, μπορεί να κάνει θαύματα, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

via

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.